Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Yπουργείο Εσωτερικών: «Τέλος» εντός διμήνου σε 4.500 Δημοτικές Επιχειρήσεις και Ν.Π.Δ.Δ


Οδηγό για την κατάργηση περίπου 4.500 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων στους δήμους και την μεταφορά-μετάταξη περίπου 15.000 εργαζομένων έχει αρχίσει ήδη να καταρτίζει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι σχετικές διαδικασίες. Σύμφωνα με τον οδηγό, όλα τα δημοτικά συμβούλια πρέπει εντός διμήνου από την εγκατάστασή τους να πάρουν αποφάσεις για τη συγχώνευση ή και κατάργηση όλων των νομικών τους προσώπων.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται η ψήφιση οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας του νέου νομικού προσώπου που θα συσταθεί εντός τριών μηνών από την δημοσίευση της συγχώνευσης και η κατάταξη του μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες θέσεις κατά κατηγορία και κλάδο ή σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις.
Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκείμενου να υπάρξει ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, αναμένεται να προχωρήσει και στη συγκρότηση και λειτουργία Μονάδας Υποστήριξης για την εφαρμογή των ρυθμίσεων καθώς και στην πραγματοποίηση ημερίδων ενημέρωσης ανά Περιφέρεια. Για το σκοπό αυτό θα εκπονηθούν οδηγοί συγχώνευσης νομικών προσώπων και πρότυποι Οργανισμοί Εσωτερικών Υπηρεσιών, καθώς και οργανισμοί προσωπικού και οικονομικής διαχείρισης των κοινωφελών επιχειρήσεων.
Παράλληλα με την συγχώνευση, όπως αναφέρεται, θα δημιουργηθούν νομικά πρόσωπα με πολλαπλά θεματικά αντικείμενα, όπως πχ στην κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη όπου συνενώνονται σημερινά νομικά πρόσωπα με δραστηριότητες, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί, βοήθεια στο σπίτι κλπ και στον τομέα πολιτισμού αθλητισμού όπου συνενώνονται πνευματικά κέντρα, εργαστήρια χορού, ωδεία, μουσικές σχολές αθλητικά κέντρα κλπ.
Πηγή http://www.tovima.gr/, Δ.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: