Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ Βοιωτίας: Η κατεδάφιση του Κράτους Πρόνοιας συνεχίζεται !!»


Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρουσιάζεται συνεχώς το φαινόμενο της σταδιακής και συστηματικής μείωσης των ιατρικών εξετάσεων που εγκρίνονται από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) για την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΔΥ). Βασικές γενικές διαγνωστικές εξετάσεις, εξετάσεις πρόληψης και ειδικές εξετάσεις έχουν καταργηθεί αναγκάζοντας τους «ασφαλισμένους» εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους ΔΥ να οδηγούνται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα επιβαρυνόμενοι το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος.

Είναι απαράδεκτο την χρόνια αδυναμία του ελεγκτικού μηχανισμού του Υπουργείου Υγείας και του ΟΠΑΔ (γιατί άραγε;) και την εφαρμογή της πολιτικής της περικοπής δαπανών να τις φορτωθούν οι ασφαλισμένοι με ποιοτική και ποσοτική μείωση των παροχών που οδηγεί σε άμεσο κίνδυνο της υγείας τους ενώ οι ίδιοι εξακολουθούν και πληρώνουν ανελλιπώς τις μηνιαίες τους εισφορές.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας:
απέστειλε υπόμνημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας και στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) για την ανεπάρκεια στη κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων εκπαιδευτικών.
απέστειλε σχετικό υπόμνημα στους βουλευτές του Νομού Βοιωτίας ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε ενέργειες κοινοβουλευτικού ελέγχου.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΕΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: