Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Αντ. Σαμαράς: Πρόχειρη διοικητική αναδιάρθρωση ο Καλλικράτης


«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζει αλλά και με τον "Καλλικράτη" έχει προδιαγράψει για εσάς όλους μια πολύ δύσκολη διαδρομή», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στους νεοεκλεγέντες δημάρχους που στήριξε η ΝΔ.
Σε συνάντηση που είχε μαζί τους, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι τα επόμενα χρόνια θα περάσουν «μέσα από συμπληγάδες, γιατί ο "Καλλικράτης" είναι μια διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας που έγινε με πολύ πρόχειρο και ανεύθυνο τρόπο και δεν εξασφάλισε ούτε τους απαραίτητους πόρους, που χρειάζονται για τις απαραίτητες δομές».
«Σας καλώ, λοιπόν, να φέρετε σε πέρας αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή σας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σας υπογραμμίζω ότι πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή μεταξύ των άλλων και στα θέματα κοινωνικής προστασίας των συμπολιτών μας, που δοκιμάζονται από την ανέχεια, τις οικονομικές δυσκολίες, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Εκτός από τα θέματα κοινωνικής προστασίας, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε από τους δημάρχους να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και στα θέματα περιβάλλοντος, αλλά και σε θέματα ασφάλειας του πολίτη. Ζήτησε ακόμη συναντήσεις όπως η σημερινή να επιλαμβάνονται τακτικά, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία.
«Εσείς είστε πολύ κοντά στην τοπική κοινωνία και θέλω τα ερεθίσματα που παίρνετε από την καθημερινότητα των πολιτών να κυριαρχούν σε αυτές τις συναντήσεις μας», πρόσθεσε.
Την Τετάρτη στις 14:30 μετά το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τους εκλεγμένους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, που στηρίχθηκαν από την ΝΔ, ενώ άμεσα θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις και με τους υποψηφίους του κόμματος που δεν εξελέγησαν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: