Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

O Γιαννάκης για τα προβλήματα του ΙΓΜΕ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Βοιωτίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκης, με αφορμή την συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για τα προβλήματα του ΙΓΜΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Μανιάτης, στη σημερινή συζήτηση για τα προβλήματα του ΙΓΜΕ, ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ότι η λύση των προβλημάτων του ΙΓΜΕ βρίσκεται στα χέρια του συνάδελφού του κ. Σαχινίδη. Ο κ. Μανιάτης «νίπτει τας χείρας του» για το αβέβαιο μέλλον του ΙΓΜΕ και ουσιαστικά παραπέμπει για τη λύση στον Υφυπουργό Οικονομικών, σαν να μην συμμετέχουν στην ίδια κυβέρνηση και σαν να μην μοιράζονται την ίδια ευθύνη. Και πέρα από ευχολόγια, δεν έδωσε καμία απάντηση για τα ουσιαστικά προβλήματα:
  • για την υποχρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό
  • για την πρόσληψη του επιστημονικού προσωπικού
  • για την ένταξη των ερευνών του ΙΓΜΕ στο ΕΣΠΑ.

Η Νέα Δημοκρατία θα εξαντλήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής ως μέσο πίεσης και θα επανέλθει με νέα Επίκαιρη Ερώτηση για τα θέματα του ΙΓΜΕ προς το συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, ώστε, επιτέλους, να βρεθεί μια συγκεκριμένη και βιώσιμη λύση για το Ινστιτούτο και τους εργαζομένους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: