Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

«ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»


Σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντείνει τις προσπάθειές της για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, θεσμοθετώντας τους «ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) για πρώτη φορά και θα περιλαμβάνει την έκδοση οδηγού, πλήθος εκδηλώσεων, σεμινάρια γευσιγνωσίας κρασιού από ειδικούς, ομιλίες, προβολή ντοκιμαντέρ και άλλες δραστηριότητες.
Πρώτος σταθμός αυτού του νέου θεσμού θα είναι φέτος η Χαλκίδα.
Οι ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ θα διαρκέσουν από τις 3 έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2010 και περιλαμβάνουν παρουσίαση κρασιών από οινοποιεία της ευρύτερης Στερεάς Ελλάδας, καθώς και σεμινάρια γευσιγνωσίας. Στόχος αυτού του τριημέρου γευσιγνωσίας είναι η ανάδειξη όλων των ποικιλιών κρασιών που παράγονται στην περιοχή.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάνει μια σημαντική προσπάθεια προώθησης των τοπικών οίνων, ενημερώνοντας μέσω αυτής της εκδήλωσης το ευρύ κοινό, αλλά και δημοσιογράφους του ειδικού τύπου (Γεύσης και Οίνου) για τις αξιόλογες και καθόλα ανταγωνιστικές ετικέτες που παράγονται στη Στερεά Ελλάδα.
Οινοπαραγωγοί από την Στερεά Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν όλες τις ποικιλίες κρασιών που παράγουν. Η παρουσίαση και η γευσιγνωσία για το ευρύ κοινό θα πραγματοποιηθεί σε στεγαζόμενο χώρο στην Πλατεία Μάλλιου, μπροστά στο «Κόκκινο Σπίτι», στη Χαλκίδα.
Τα εγκαίνια των «ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην «Εστία Γνώσης & Πολιτισμού Χαλκίδας», στο «Κόκκινο Σπίτι». Στον κεντρικό χώρο του «Κόκκινου Σπιτιού» θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση, ενώ θα υπάρχει Sommelier που θα δίνει μαθήματα γευσιγνωσίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Κο Μηνά Μέλλο στο 22310-38955 ή στο
mellosmhn@stereaellada.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: