Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«ΠΕΡΣΕΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» της Κάρμεν Ρουγγέρη



Στη Β΄ΣΚΗΝΗ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 1ο ΕΠΑΛ
Πιστή στο ραντεβού με τους μικρούς της φίλους η Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει για αυτή τη χρονιά το έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη «Περσέας και Ανδρομέδα». Το έργο αυτό, που είναι βασισμένο στην ελληνική μυθολογία, αποτελεί την εναρκτήρια παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης για το έτος 2010-2011. Το έργο ανέβηκε στις 30 Οκτωβρίου και παρατηρείται αληθινή κοσμοσυρροή στις παραστάσεις του, καθώς η Κάρμεν Ρουγγέρη άγγιξε για άλλη μια φορά τις παιδικές καρδούλες.
Γράφει για την παράσταση η Κάρμεν Ρουγγέρη:
Ξεφυλλίζοντας την μυθολογία μας, την ελληνική μυθολογία, για άλλη μια φορά καταλαβαίνω γιατί όπως γενικά ομολογείται είναι η ωραιότερη. Κι αυτό γιατί είναι γεμάτη με ιστορίες που μοιάζουν με παραμύθια. Παραμύθια πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική. Εδώ, βλέπουμε θεούς να ζουν ψηλά στον ουρανό, ενώ κάτω στη γη φυτρώνουν δέντρα με χρυσά μήλα. Κατοικούν ημίθεοι, ήρωες, δράκοι, γοργόνες. Κύκλωπες, φτερωτά άλογα, Νύμφες, νεράιδες. Έτσι λοιπόν θα δούμε ένα παραμύθι, ένα απ΄αυτά τα παραμύθια της μυθολογίας μας που ίσως είναι και το ωραιότερο: Περσέας και Ανδρομέδα.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη, σκηνικά της Σοφίας Παντουβάκη, κοστούμια της Χριστίνας Κουλουμπή, μουσική του Γιάννη Μακρίδη, χορογραφίες, φωτισμούς και μουσική διδασκαλία του Πέτρου Γάλλια. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Ανδρέα Κουλουμπή. Βοηθός Σκηνοθέτη: Κοραλία Τσόγκα, Βοηθός Σκηνογράφου Κέλλυ Βαρσάνη, Βοηθός Ενδυματολόγου Έρρικα Αλαμάνου.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Παύλος Βουτσίνος, Μαργαρίτα Καλατζοπούλου, Κυριάκος Κατσιαδράμης, Σοφία Κουκουλά, Εύη Μητσοπούλου, Γιώργος Μπανταδάκης, Γιάννης Τσουρουνάκης.
Μετά την πρεμιέρα που έγινε με μεγάλη επιτυχία στις 30 Οκτωβρίου δίνονται οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της περιφέρειας κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα γραφεία του θεάτρου.
Για κράτηση θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2231033325 και 23285. ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Δεν υπάρχουν σχόλια: