Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Μέριμνα για την κάλυψη ασφαλιστικών αναγκών εκπαιδευτικών ζητά η Άρια Αγάτσα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η βουλευτής Βοιωτίας κα. Αριάδνη Αγάτσα, κατάθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, για την «Ανεπαρκή κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών εκπαιδευτικών».
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2010
ΘΕΜΑ: Ανεπαρκής κάλυψη ασφαλιστικών αναγκών εκπαιδευτικών Κύριε Υπουργέ, η εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού Βοιωτίας και ειδικότερα η ΕΛΜΕ Βοιωτίας, επισημαίνουν διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα που σχετίζονται με τη συστηματική μείωση ιατρικών εξετάσεων από τον ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου).
Έχουν καταργηθεί διαγνωστικές και ειδικές εξετάσεις πρόληψης, με συνέπεια οι ασφαλισμένοι να οδηγούνται σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, ενώ παγίως και ανελλιπώς πληρώνουν τις εισφορές τους.
Για τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός
1. Είναι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα από τη συστηματική μείωση ιατρικών εξετάσεων στους ασφαλισμένους;
2. Γίνεται κατανοητή η απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την προσφυγή σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα και τις κοινωνικές επιπτώσεις σε βάρος των ασφαλισμένων;
Αριάδνη Αγάτσα
Βουλευτής Ν. Βοιωτίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: