Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας» : Η έκδοση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση για το 2011 θα παρουσιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου


Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ο Όμιλος Eurobank EFG πραγματοποιούν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου την παρουσίαση του νέου βιβλίου του αρχαιολόγου και προϊστάμενου της Θ' ΕΠΚΑ κ. Βασίλη Αραβαντινού.Το νέο βιβλίο έχει τίτλο «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών» και η εκδήλωση θα γίνει στο Παλλάς Αθηνά στην Κηφισιά, έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στις 12:30 το μεσημέρι συνεχίζοντας την πολυετή τους προσφορά στον τομέα των πολιτιστικών εκδόσεων και ειδικότερα στο πλαίσιο της σειράς ο «Κύκλος των Μουσείων»!

Πρόκειται για και πολύ σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη των θησαυρών της Βοιωτικής γης που φυλάσσονται στο μεγαλύτερο Αρχαιολογικό Μουσείο του Νομού μας, τα οποία θα βγουν στην δημοσιότητα σχεδόν παράλληλα με την επανέκθεσή του, εάν τηρηθούν τα σχετικά χρονοδιαγράμματα. Οι συντελεστές της πολυτελούς έκδοσης ολοκλήρωσαν, λοιπόν, της υψηλής αισθητικής αυτή εργασία, ενώ προσωπικά για τον κ. Βασίλειο Αραβαντινό αποτελεί την δικαίωση δεκάδων χρόνων επιστημονικής εργασίας και καταγραφής της Βοιωτικής ιστορίας! Θα μπορούσε, μάλιστα, να χαρακτηριστεί και ως «το έργο της ζωής του»! «Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται τη δυνατότητα να σας μιλήσω την είδηση πως το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και η Τράπεζα Eurobank EFG μου έχουν αναθέσει αυτή τη σπουδαία δουλει. Χάρις στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου Λάτση στην Ελλάδα, Προέδρου και μέλους Διοικητικών Συμβουλίων σειράς εταιρειών συμφερόντων του Ομίλου Λάτση, και κοινωφελών ιδρυμάτων κ. Ευάγγελου Χρόνη, ο οποίος έχει και μια ιδιαίτερη σχέση με την Κορώνεια, θα προχωρήσουμε στην φωτογράφιση των θησαυρών της Αρχαίας Βοιωτίας» μας είχε πει πριν από λίγους μήνες ο Προϊστάμενος της Θ` ΕΠΚΑ. «Γίνονται πάρα πολλά πράγματα στη Βοιωτία αλλά το ύφος της δουλειάς μας και το επιστημονικό έργο δεν μας επιτρέπει να επιδιώκουμε τη δημοσιότητά τους» εξήγησε ο κ. Αραβαντινός απαντώντας στην ερώτησή μας. «Έτσι, λοιπόν, με τη βοήθεια του φωτογράφου κ. Σωκράτη Μαυρομάτη και άλλων συντελεστών έχουμε ολοκληρώσει την παραγωγή του, για να παρουσιαστεί επίσημα στις 2 Δεκέμβρη του 2010 στην Αθήνα και αμέσως μετά και στη Θήβα» μας είπε ο σπουδαίος αυτός επιστήμονας που υπηρετεί τη Βοιωτία για πάνω από 25 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: