Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ενημερωτικές δράσεις από τον ΤΟΜΕΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του ΠΑΣΟΚ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS


Η 1η Δεκέμβρη καθιερώθηκε το 1988, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και αργότερα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids, μιας από τις φονικότερες επιδημίες του σύγχρονου κόσμου με πάνω από 25.000.000 θύματα, ενώ από την εμφάνιση του ιού πριν από 25 χρόνια έχουν προσβληθεί ως σήμερα 60.000.000 περίπου άνθρωποι. Το Aids σκοτώνει κάθε μέρα 1400 παιδιά και κοστίζει τη ζωή σε περισσότερα από 500.000 παιδιά κάθε χρόνο.

Το Aids, αποτελεί, ίσως, την σημαντικότερη σύγχρονη μεταδιδόμενη ασθένεια, όχι μόνο λόγω του ρυθμού εξάπλωσης της και της αύξησης του αριθμού των θυμάτων, αλλά επιπρόσθετα λόγω του κοινωνικού στίγματος που συνοδεύει τους ασθενείς στην πορεία της άνισης μάχης τους με τον ιό του Αids(Hiv). Είναι στο χέρι του καθενός μας να κάνουμε πράξη το σύνθημα «ενημέρωση, προφύλαξη, εξέταση» και χωρίς ταμπού να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας και να υποστηρίξουμε τις εθελοντικές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο Τομέας Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η “PRAKSIS” και το “ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ”, αλλά και άλλες οργανώσεις και τοπικούς φορείς, πραγματοποιούν για τρίτη συνεχή χρονιά ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικές οργανώσεις και νεολαίους του κόμματος σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο των δράσεων που περιλαμβάνει εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης, ημερίδες και παρεμβάσεις σε τόπους όπου ζουν και διασκεδάζουν νέοι άνθρωποι, εθελοντές θα διανέμουν σχετικό ενημερωτικό υλικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και της PRAKSIS, σε μια προσπάθεια να περάσει το μήνυμα ότι «η ενημέρωση, η προφύλαξη αλλά και η εξέταση» είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο κατά της εξάπλωσης του ιού του Aids, και η 1η Δεκέμβρη να αποτελεί παγκόσμια ημέρα υπενθύμισης ότι το πρόβλημα υπάρχει και μας αφορά όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: