Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

«Σπήλαιο του Σαρακηνού»: Ένα ακόμη «στολίδι της φύσης» περιμένει την αξιοποίησή του από τον Καλλικρατικό Δήμο Ορχομενού*



















Το Orchomenos Press σας μεταφέρει – κατ` αποκλειστικότητα – στιγμιότυπα και δηλώσεις από την χθεσινή ομιλία του κ. Αδαμάντιου Σαμψών


Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκε το Orchomenos Press - η ΠΡΩΤΗ Ηλεκτρονική Ημερήσια Εφημερίδα για τον ΟΡΧΟΜΕΝΟ και τη ΒΟΙΩΤΙΑ – στην πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς και της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Βοιωτίας για να παρακολουθήσουμε και να καταγράψουμε στιγμιότυπα από την πρώτη, μαζική ομιλία – γνωριμία των Βοιωτών με ένα πραγματικό «στολίδι της φύσης» που βρίσκεται στο Ακραίφνιο και περιμένει πλέον την αξιοποίησή του από τον διευρυμένο Δήμο Ορχομενού (Ανακαλύψτε το Σπήλαιο του Σαρακινού στο Δήμο Ακραιφνίας!).

Το ενδιαφέρον σύσσωμου του πολυπληθούς ακροατηρίου συγκέντρωσε χθες βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου Βοιωτίας, ο καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αδαμάντιος Σαμψών με θέμα: «Η συμβολή του Σπηλαίου Σαρακηνού στην προϊστορία της Βοιωτίας». Πρόκειται ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ελλάδος και σίγουρα το σημαντικότερο της Βοιωτίας που βρίσκεται στην περιοχή του Ακραιφνίου στο διευρυμένο Δήμο Ορχομενού, γνωστό ως «Σπήλαιο του Σαρακηνού», έκτασης 2500 τ.μ, με υπέροχη θέα στην Κωπαϊδα και ευρήματα ηλικίας 40.000 ετών!
Την πρόσκληση γι` αυτή την διάλεξη του την είχε απευθύνει ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς και η Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Βοιωτίας, στο πλαίσιο μιας σειράς επιμορφωτικών εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν έως το τέλος της σχολικής χρονιάς του 2011.
Την διάλεξη - που παρακολούθησαν δεκάδες εκπαιδευτικοί και διευθυντές σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης από την επαρχία Λιβαδειάς και όχι μόνο, αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και πολιτιστικών φορέων, όπως είναι ο Σύλλογος «Οι Ακραιφνείς» με εκπροσώπους τους τον κ. Κώστα Ανδρίτσο, την κα Δήμητρα Καλαμάτα, κ.α. - άνοιξε και ... έκλεισε ο κ. Καρκάνας. Εκπρόσωπος της Νομαρχίας Βοιωτίας ήταν ο κ. Γιώργος Ζιώγας, ενώ παρούσα ήταν, μεταξύ άλλων, και η υποψήφια Δήμαρχος Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου. Ευχαριστούμε και πάλι για την πρόσκληση τους κκ. Καρκάνα και Βαζούρα.


* Το Orchomenos Press δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύει ένα ακόμη σημείο αναφοράς για τον Δήμο Ακραιφνίας (Το Ιερό του Απόλλωνα Πτώου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας - Θα «σωθούν» εν τέλει ο ναός του Αγίου Σώζοντος (11ος αιώνας) αλλά και ο Άγιος Γεώργιος στο Ακραίφνιο
- Το Orchomenos Press στην εορτή της Ιεράς Μονής του Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Ακραίφνιο - O Πολιτισμός ενώνει Έλληνες και Σέρβους: Πλούσια στιγμιότυπα από τις «Γέφυρες Πολιτισμού Ελλάδας – Σερβίας» χθες βράδυ στο Τ.Δ. Κοκκίνου - ΠΤΩΙΑ 2010: Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Ακραίφνιο - Η δύναμη του εθελοντισμού και στο Δήμο Ακραιφνίας! - ΠΤΩΙΑ 2010: Ολοκληρώθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Ακραιφνίας) , δεδομένο του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του διαχειριστή του για τον Πολιτισμό και την ενίσχυση του εσωτερικού Τουρισμό απ` άκρη σ` άκρη του διευρυμένου Δήμου Ορχομενού.

Ας ακούσουμε τι δήλωσε στην κάμερά μας ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Ν. Βοιωτίας κ. Σπύρος Βαζούρας …



Καθώς και ο «πρωταγωνιστής» της βραδιάς, καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Α. Σαμψών…



Δεν υπάρχουν σχόλια: