Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη Δ. Τσιφή στο Πανεπιστήμιο Λιβαδειάς


Δημήτρης Τσιφής: «Το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λιβαδειάς, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά θα ενισχυθεί και με άλλα Τμήματα»

Το Πανεπιστημιακό Τμήμα Περιφερειακής-Οικονομικής Ανάπτυξης Λιβαδειάς του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, επισκέφθηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Λιβαδειάς και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» Δημήτρης Τσιφής, συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους. Τον κ. Τσιφή, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Χαράλαμπος Μπότσαρης, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από νέα Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα Λιβαδειάς, είναι 100% λειτουργικό.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ό κ. Τσιφής δήλωσε: «Το Τμήμα Περιφερειακής-Οικονομικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Στερεάς που λειτουργεί στη Λιβαδειά, όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά θα ενισχυθεί και με άλλα Τμήματα ώστε να δημιουργηθεί στην πόλη μας Πανεπιστημιακή Σχολή, με όλα τα οφέλη που αυτό συνεπάγεται. Αυτό είναι μια δέσμευση του Δημήτρη Τσιφή προς του Λειβαδίτες, προς τους Βοιωτούς.
Ευτυχής συγκυρία συνέδεσε την πρώτη δημαρχιακή μου θητεία από 2006 με την αρχή της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στη Λιβαδειά. Έχω αναλώσει πολλές δυνάμεις για να επιτύχω την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος που κοσμεί τη Λιβαδειά, αλλά δεν είναι της στιγμής να μιλήσω γι αυτό. Για να είμαι δίκαιος, η έλευση του Πανεπιστημίου Στερεάς στη Λιβαδειά, οφείλεται στην ομοθυμία και την ακλόνητη αποφασιστικότητα που επέδειξαν από το 2002 όλοι οι φορείς της πόλης, όλα τα κόμματα και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, με καταλυτική τη προσφορά της δημοτικής αρχής Ρούσσαρη.
Όπως τότε, έτσι και τώρα θεωρώ, ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ενωμένες θα πετύχουν, όχι μόνο τη διατήρηση, αλλά και την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Στερεάς στη Λιβαδειά. Η δημοτική μας παράταξη κι εγώ προσωπικά-όπως και άλλοτε- θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανάπτυξη της Λιβαδειάς και της Πανεπιστημιακής Σχολής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: