Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μήνυμα νίκης έστειλε η Θήβα για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου


Κλέαρχος Περγαντάς, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας:
«Σας καλούμε στις 7 Νοέμβρη, με την ψήφο μας να δώσουμε αξία στον τόπο μας. Με την ψήφο μας να δώσουμε αξία στη Στερεά Ελλάδα. Να δώσουμε αξία στην εμπειρία, στην γνώση, στην αξιοπιστία. Για την Στερεά Ελλάδα που μας αξίζει»


Μήνυμα νίκης έστειλε η Θήβα για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου το βράδυ, στην προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η παρουσίαση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκίωτη και των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού στη Βοιωτία. Οι κάτοικοι της Θήβας που κατέκλισαν το συνεδριακό κέντρο αναγνωρίζοντας το έργο του νομάρχη και υποψήφιου Περιφερειάρχη επεφύλαξαν στον κ. Περγαντά θερμή υποδοχή σε μια συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχή και ενθουσιασμό. Παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ, πρώην βουλευτές και υπουργοί, δήμαρχοι και στελέχη της αυτοδιοίκησης καθώς επίσης εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

«Όπως φαίνεται το Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας είναι πολύ μικρό για να χωρέσει αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση. Απόψε το μήνυμα της νίκης στέλνεται από τη Βοιωτία σ΄ όλη τη Στερεά Ελλάδα. Στις 7 Νοεμβρίου κερδίζουμε τις εκλογές. Κερδίζει ο τόπος μας, κερδίζουν οι πολίτες. Στις 7 Νοεμβρίου, προχωρούμε όλοι μαζί για τη Στερεά που μας αξίζει»
Και πρόσθεσε: «Σήμερα είμαι πραγματικά χαρούμενος και συγκινημένος, γιατί βρίσκομαι ανάμεσα στους ανθρώπους του τόπου μου, της Βοιωτίας που υπηρετώ για 8 χρόνια. Με τη δική σας εμπιστοσύνη, με τη δική σας στήριξη. Βρίσκομαι ανάμεσα σε γνωστούς, φίλες και φίλους, συνεργάτες και συμμέτοχους της προσπάθειάς μας. Με την εδώ παρουσία σας απόψε, μας δείχνετε και πάλι την αγάπη σας και την εμπιστοσύνη σας στο νέο μας βήμα για την αιρετή Περιφέρεια».
Ακολούθως ο κ. Περγαντάς αναφέρθηκε στη διοικητική μεταρρύθμιση και την ενίσχυση της αυτοδιοίκησης λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Σ΄ αυτές τις εκλογές η Αυτοδιοίκηση αλλάζει σελίδα. Για πρώτη φορά η Αυτοδιοίκηση αποκτά ρόλο σύγχρονο και δυναμικό για να λειτουργήσει αποτελεσματικά, κοντά στον πολίτη.
Στις 7 Νοεμβρίου πηγαίνουμε στις κάλπες για να ψηφίσουμε τους συμπατριώτες μας που είναι οι καταλληλότεροι να απαντήσουν στις προκλήσεις και να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν.
Πηγαίνουμε στις κάλπες για να αναδείξουμε αξιόπιστους συνδυασμούς, που έχουν γνώση, εμπειρία, αλλά πάνω απ΄ όλα θέληση και σχέδιο να δώσουν στον τόπο μας νέα προοπτική.
Στις εκλογές του Νοεμβρίου ψηφίζουμε για τη Στερεά Ελλάδα, ψηφίζουμε για να κερδηθεί η πιο σκληρή κι ελπιδοφόρα μάχη για τον τόπο μας».
Και πρόσθεσε: «Όλοι εμείς στο Συνδυασμό μας, στη «Στερεά Ελλάδα» ξέρουμε τα προβλήματα του τόπου μας. Αλλά ακόμα περισσότερο γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τη δυναμική του. Γνωρίζουμε τις αξίες του Βοιωτού, του Στερεοελλαδίτη, γνωρίζουμε τις αξίες της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Μεγαλώσαμε μ΄ αυτές τις αξίες. Αξίες που πηγάζουν από την παράδοση, αλλά και από τις προκλήσεις που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Αξίες όπως η εργατικότητα, η ευαισθησία, η αλληλεγγύη, η ευρηματικότητα, η αισιοδοξία, είναι όλα αυτά που μας δίνουν τη δύναμη και τη σιγουριά ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση».
Ο κ. Περγαντάς επεσήμανε ότι σ΄ αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη, ψηφίζουμε για Δήμαρχο. «Ψηφίζουμε για Αυτοδιοίκηση ικανή να κάνει την καθημερινότητα και τη ζωή μας καλύτερη», είπε και ζήτησε από τους πολίτες να αντισταθούν «στις Κασσάνδρες, που στέκονται αρνητικά στον Καλλικράτη», και θύμισε ότι: «Η αιρετή περιφέρεια κι οι ισχυροί Δήμοι δεν επιβλήθηκαν από κανέναν. Κερδήθηκαν μετά από χρόνια διεκδικήσεων γιατί ήταν πάγιο αίτημα όλης της Αυτοδιοίκησης. Ήταν η βούληση όλων των αιρετών και εκφραζόταν στα συνέδριά τους, τουλάχιστον για μια δεκαετία».
Αναφερόμενος στον συνδυασμό του τόνισε: «Όλοι εμείς, στη «Στερεά Ελλάδα» έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε το πλαίσιο για να συνεχίσουν οι πολίτες να έχουν δουλειά, για να έχουν ευκαιρίες οι νέοι, για να αποκτήσει ο τόπος μας προοπτική. Έχουμε υποχρέωση να εργαστούμε για το περιβάλλον, να δημιουργήσουμε τις προδιαγραφές και τις υποδομές για την ανάπτυξη». Φυσικά ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην πορεία του και στο έργο που πραγματοποιήθηκε στη Βοιωτία. Είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα μπορώ να σας κοιτάξω όλους στα μάτια, γιατί ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι η Βοιωτία αλλάζει, διαμορφώνει εικόνα σύγχρονου Νομού. Αυτή την οκταετία, προγραμματίσαμε, ξεκινήσαμε, ολοκληρώσαμε και έχουμε σε εξέλιξη ένα σημαντικό και πολύπλευρο έργο, σε υποδομές, παρεμβάσεις και διεκδικήσεις. Έργο που ξεπερνά τα 150.000.000 € και αποτελεί παρακαταθήκη για την αναπτυξιακή πορεία του Νομού. Αξιοποιήσαμε στο έπακρο το Γ΄ΚΠΣ, στοιχείο που δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά καταγράφεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Με έτοιμες μελέτες, έχουν εξασφαλιστεί γι΄αυτή την περίοδο του Δ΄ΚΠΣ σημαντικές χρηματοδοτήσεις για έργα στο Νομό». Και επειδή όπως χαρακτηριστικά είπε «όλα εκ του αποτελέσματος κρίνονται» αναφέρθηκε στα σημαντικότερα έργα και δράσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας που δικαιώνουν το σύνθημα του «Δουλειά – Περιβάλλον – Ανάπτυξη»
Παράλληλα ο Κλέαρχος Περγαντάς μίλησε για πέντε στόχους του συνδυασμού του και δεσμεύτηκε:
• Να γίνει η Στερεά Ελλάδα τόπος ελκυστικός για κατοικία, για εργασία, για ποιότητα ζωής και φιλικός στον πολίτη.
• Να αναπτυχθεί κοινωνικά και οικονομικά η Στερεά Ελλάδα.
• Να βάλουμε όριο στην ανεργία και να ανοίξουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης.
• Να επενδύσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
• Να διαμορφωθεί και να εδραιωθεί η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή
Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν με:
• Με ισόρροπη ανάπτυξη, χωρίς ανισότητες, με σωστό χωροταξικό σχεδιασμό.
• Με τη συνέχιση, την υλοποίηση και τη διεκδίκηση αναπτυξιακών έργων, όπως δρόμους, αρδευτικά και παράλληλα έργα, ταμιευτήρες νερού, σχολεία, νοσοκομεία, έργα μαζικής μεταφοράς : σιδηρόδρομο και προαστιακό.
• Με σύγχρονη τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάλυψη των αναγκών στην παιδεία, στον πολιτισμό στον αθλητισμό.
• Με τη στήριξη της αγροτικής, κτηνοτροφικής, αλιευτικής και δασικής οικονομίας.
• Με την αξιοποίηση της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού μας, για τουρισμό 12 μήνες το χρόνο.
• Με νέες υπηρεσίες για το εμπόριο και σύγχρονους κλάδους βιομηχανικής παρουσίας.
• Με την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
• Με την επέκταση της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.
• Με διαρκή επιμόρφωση και δια βίου μάθηση
• Με την εξυγίανση της βιομηχανικής παρουσίας και τη δημιουργία Βιομηχανικών Περιοχών και Πάρκων
• Με τη φιλική στο περιβάλλον αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
• Με ολοκληρωμένη πολιτική για την προστασία των νερών.
• Με κάλυψη των αναγκών σε βιολογικούς καθαρισμούς, ΧΥΤΑ και έργα διαχείρισης απορριμμάτων.
• Με την προστασία των ορεινών όγκων και την ανάδειξή τους σε ενιαίο περιβαλλοντικό πάρκο.
• Με την αναβάθμιση των νοσοκομείων, των κέντρων και των δομών υγείας.
• Με τη μέριμνα για την ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων πληθυσμού στην οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου.
• Με την κατασκευή και λειτουργία μονάδων πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας για όλες τις κατηγορίες και τις ηλικιακές ομάδες πληθυσμού.
«Σας καλούμε στις 7 Νοέμβρη, με την ψήφο μας να δώσουμε αξία στον τόπο μας. Με την ψήφο μας να δώσουμε αξία στη Στερεά Ελλάδα. Να δώσουμε αξία στην εμπειρία, στην γνώση, στην αξιοπιστία. Για την Στερεά Ελλάδα που μας αξίζει», ολοκλήρωσε τη ομιλία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς.
Αμέσως μετά παρουσίασε τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού του για την Βοιωτία τονίζοντας: «Είναι όλοι άνθρωποι με δημιουργική σκέψη και εμπειρία. Με γνώση και ικανότητες. Και προπαντός με αγάπη και διάθεση προσφοράς για τη Βοιωτία.
Είναι συντοπίτες μας που εκπροσωπούν όλους τους χώρους, της εργασίας, της επιστήμης, της κοινωνικής δράσης. Είναι άνθρωποι που εκφράζουν το Νομό μας. Την Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, όπως ονομάζεται πλέον».
Αγαπητοί φίλοι, σας παρουσιάζω τους υποψήφιους του Συνδυασμού μας «Στερεά Ελλάδα – Κλέαρχος Περγαντάς», για τη Βοιωτία. Με αρκετούς ήδη γνωστούς, αλλά και με νέους μαζί μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με κοινούς στόχους, σε κοινή πορεία. Είναι όλοι άνθρωποι με δημιουργική σκέψη και εμπειρία. Με γνώση και ικανότητες. Και προπαντός με αγάπη και διάθεση προσφοράς για τη Βοιωτία. Είναι συντοπίτες μας που εκπροσωπούν όλους τους χώρους, της εργασίας, της επιστήμης, της κοινωνικής δράσης. Είναι άνθρωποι που εκφράζουν το Νομό μας. Την Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας, όπως ονομάζεται πλέον.
Ο Συνδυασμός μας είναι μια έτοιμη ομάδα δουλειάς. Μια ομάδα, έτοιμη να προσφέρει, έτοιμη να συνεχίσει, έτοιμη να προχωρήσει για ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας
ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δικηγόρος, Πρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου
Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
ΓΚΙΖΙΛΗ- ΜΠΟΥΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ (ΡΟΥΛΑ) –Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Θήβας
ΓΚΩΝΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ –Δημοσιογράφος, Δικηγόρος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΧΟΝΤΖΙΑΣ) ΗΛΙΑΣ - Επιχειρηματίας ,Δήμαρχος Σχηματαρίου
ΖΙΩΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Τεχνολόγος – Γεωπόνος, Εκπαιδευτής , πρώην Αντινομάρχης, Πρόεδρος ΟΚΕ Βοιωτίας
ΚΑΛΜΠΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Υπάλληλος Γεν. Νοσοκομείου Θήβας, Δημοτικός Σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Δερβενοχωρίων
ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ - Ιατρός (Γενική Ιατρική – Εργασίας) πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος
ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ - Οικονομολόγος , Δ/ντής Τ.Ε.Δ.Κ. Βοιωτίας , Πρόεδρος της ΑΝΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας, πρώην Αντινομάρχης,
ΚΟΛΛΙΑ -ΚΟΡΟΓΙΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ –Δικηγόρος
ΛΑΣΠΗ – ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ - Α΄ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας ομοσπονδίας ΑΜΕΑ ,Μέλος Δ.Σ. Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΕΑ), Αντινομάρχης
ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - Χειριστής Ακτινολογικών Μηχανημάτων Νοσοκομείου Θήβας, πρώην Αντινομάρχης , πρώην Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας
ΠΑΠΑΘΩΜΑ - ΓΙΑΝΝΙΟΥ ΦΑΝΗ - Εκπαιδευτικός, Προισταμένη ΚΔΑΥ Νομού Βοιωτίας, Πρόεδρος Κ.Ε.Κ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης , πρώην Αναπληρωτής Νομάρχη –Αντινομάρχης
ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Συνταξιούχος Ιδιωτικός Υπάλληλος, πρώην Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, πρώην Αντινομάρχης
ΠΑΠΑΡΓΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ– Αντιστράτηγος ε.α. , Αντινομάρχης
ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ –Οικονομολόγος
ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - Αντιστράτηγος ε.α. Ελληνικής Αστυνομίας, Πτυχιούχος Νομικής , Υποψήφιος Διδάκτωρ Ψυχολογίας
ΧΡΗΣΤΑΚΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ – Οικονομολόγος – Στέλεχος Επιχειρήσεων
ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - Δικηγόρος , πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, πρώην Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρώην Υποψήφιος Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: