Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Η Λένα Μαντά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού

Στιγμιότυπα από την παρθενική εκδήλωση του χώρου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου "Το τελευταίο τσιγάρο"

Το τελευταίο της βιβλίο με τον ... προκλητικό τίτλο, Το τελευταίο τσιγάρο παρουσίασε απόψε στη νεοσύστατη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού η συγγραφέας κα Λένα Μαντά, στην πρώτη, ουσιαστικά, παρθενική εκδήλωση στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει συσταθεί για την περίοδο 2010 – 2011. Η πρωτοβουλία άνηκε από κοινού στον Πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Γιώργο Καλαμπόκα και στο ΔΣ καθώς και στο βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Έκφραση του Νίκου Λαμπρόπουλου και τις εκδόσεις Ψυχογιός, οι οποίοι και υποδέχθηκαν την κα. Μαντά και στην ξενάγησαν στους χώρους της.

Ακολούθως ο κ. Καλαμπόκας άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας την γνωστή συγγραφέα, την οποία πλαισίωσαν στη συνέχεια οι κκ. Σπυριδούλα Μοιρογιάννη και Μαρία Δαλδαβάνη κατά την ανάγνωση χαρακτηριστικών αποσπασμάτων από τις εκδόσεις της. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ηλίας Μίχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Ρόδης, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σταύρος Χρυστακάκης, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπαιδευτικοί κκ. Θύμιος Χριστοδούλου και Κωνσταντίνα Πούλου – Κολιούση, η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος κα Αγγελική Βούτσα – Πάνου, η υποψήφια Σύμβουλος για το Τοπικό Συμβούλιο Ορχομενού κα Σάρα Μπούρα, μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού, της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού, του Συλλόγου Γυναικών Ορχομενού,του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού, εκπαιδευτικοί, κ.α. Η ίδια η συγγραφέας, πάντως, στη σελίδα της http://mantapsichogios.blogspot.com/ δίνει την προσωπική της περιγραφή για το τελευταίο της βιβλίο με τον τίτλο: Τσιγάρο τέλος! (Ή μήπως όχι;)

*Η ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη αλλά ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία. Σπούδασε νηπιαγωγός χωρίς ποτέ να θελήσει να ασκήσει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Για τρία χρόνια είχε δικό της θίασο κουκλοθέατρου, ενώ τα έργα που ανέβαζε ήταν δική της συγγραφής. Για τις ανάγκες του θιάσου, μάλιστα, διασκεύασε πολλά λαϊκά παραμύθια. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε τοπικές εφημερίδες και για δύο χρόνια διετέλεσε διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό των βορείων προαστίων. Παράλληλα, είχε δική της καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με μεγάλη ακροαματικότητα και ήταν υπεύθυνη για την επιμέλεια των διαφημιστικών σποτ του σταθμού, ενώ πολλά από τα κείμενα ήταν δικά της. Είναι παντρεμένη, έχει δύο παιδιά και μένει μόνιμα στο Καπανδρίτι. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά της ΒΑΛΣ ΜΕ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ και ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: