Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»


Mε τον Νίκο Στουπή στις Εκλογές με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ….

Mε αφορμή το πρόστιμο των 343,7 εκατ. € που επέβαλε η ΕΕ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Στουπής δήλωσε τα παρακάτω : Nέα καμπάνα πρόστιμο 343,7 εκατ. ευρώ
από την Ευρωπαϊκοί Ένωση για παρατυπίες της περιόδου 2003-2007. Ακόμα μια φορά οι έλληνες φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της δικομματικής διαπλοκής και κακοδιαχείρισης στις αγροτικές ενισχύσεις. Το νέο πρόστιμο των 343,7 εκατ. εύρο για παρατυπίες της περιόδου 2003-2007, έρχεται να προστεθεί στα πάνω από 2,5 δις ευρώ που έχουν καταλογιστεί από το 1998 μέχρι σήμερα σε βάρος της χώρας από την ΕΕ, λόγω της ανυπαρξίας αξιόπιστου συστήματος διαχείρισης και ελέγχου (ΟΣΔΕ).

Επιπλέον, καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες εκκαθάρισης λογαριασµών για την περίοδο 2007-2009, αναμένεται να προστεθούν πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ανοίγοντας κι άλλες μαύρες τρύπες στον κρατικό προϋπολογισμό, που θα κληθεί να πληρώσει ο εξουθενωμένος κόσμος της εργασίας.
Και ενώ μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και των εκπροσώπων της ΝΔ, μαίνονται οι γνωστές θλιβερές μονομαχίες για ποιος χρέωσε τη χώρα περισσότερο, με αξιοθαύμαστη σύμπνοια τηρούν αμφότεροι σιγή ιχθύος για τις ευθύνες εκείνων που επί δεκαετίες χειρίζονται με απ’ ευθείας αναθέσεις το ΟΣΔΕ, δηλαδή την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις ΕΑΣ.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συνένοχοι και συνεργοί
στην κακοδιαχείριση των αγροτικών ενισχύσεων
Όταν ο κ. Σκανδαλίδης ομιλεί περί ποινικών διώξεων σε μη σύννομες ενέργειες αντί να στρέφεται προς τους αγρότες, καλά θα κάνει να ψάξει στους μόνιμα προνομιακούς συνομιλητές του υπουργείου του. Εκείνους στους οποίους κάθε χρόνο και ανεξάρτητα από ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση ανατίθεται απ’ ευθείας το ΟΣΔΕ για να χαρατσώνουν τους αγρότες εισπράττοντας δεκάδες εκατομμύρια και ταυτόχρονα να χρεώνουν σε βάρος όλων των ελλήνων φορολογουμένων τις παρατυπίες, τη διαπλοκή και την εξυπηρέτηση των πελατειακών και κομματικών τους συμφερόντων.
Επιπλέον η διάλυση των υπηρεσιών ελέγχου με τη δραστική περικοπή κατ επιταγή του Μνημονίου των πόρων για μετακινήσεις των υπαλλήλων του ΥΠΑΑΤ, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη σχεδιασμού για τη διαδικασία με την οποία θα υποβληθούν οι αιτήσεις των αγροτών για το 2011, είναι η εξόφθαλμη απόδειξη ότι παρά τους λεονταρισμούς και τους διαξιφισμούς για το θεαθήναι, μία είναι η πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ : Την επόμενη άνοιξη να ανατεθεί και πάλι απ’ ευθείας το ΟΣΔΕ στη ΠΑΣΕΓΕΣ και τις ΕΑΣ, να χαρατσωθούν ξανά οι αγρότες και να επαναλαμβάνεται στο διηνεκές η δικομματική κωμικοτραγωδία με εναλλασσόμενους ρόλους, αλλά πάντα τους ίδιους θύτες, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και τα ίδια θύματα, τους αγρότες και την ίδια την αγροτική οικονομία.
Να τους σταματήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: