Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

9 - 9.30 μ.μ. το πρώτο αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου 2010



«2 συν 3» ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2010


Τις τεχνολογικές λύσεις καθώς και τις πέντε νέες ενέργειες/καινοτομίες που υποστηρίζουν την εκλογική διαδικασία και ειδικά τη συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών 2010 παρουσίασαν σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η εταιρία SingularLogic σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Το panel της Συνέντευξης Τύπου πλαισίωσαν από το Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι κκ.: Γιάννης Ραγκούσης, Υπουργός, Γ. Ντόλιος, Υφυπουργός, Δ. Στεφάνου, Γενικός Γραμματέας, Σ. Μαραγκός, Δ/ντής Μηχανοργάνωσης & Ηλ. Επεξεργασίας Στοιχείων και από τη SingularLogic οι κκ.: Γιάννης Καρακαδάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Μ. Λάμπρου, Γ. Δ/ντρια Επιχ/κού τομέα Integrator και Αλέξης Δρυμιώτης, Outsourcing Services Manager.

Κεντρικός ομιλητής στη Συνέντευξη Τύπου ήταν ο κ. Γιάννης Καρακαδάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SingularLogic ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε πέντε καινοτομίες των φετινών εκλογών. Οι δύο πρώτες προέρχονται από μια νέα πολιτική καινοτομία του Υπουργείου σχετικά με το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και συγκεκριμένα:
1. Νέα Πύλη «Διαφάνεια»: υλοποίηση σε διαδικτυακό περιβάλλον όπου για πρώτη φορά οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους την πληροφορία σχετικά με τα έσοδα και τις δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων. Συγχρόνως έχουν στη διάθεσή τους πλήρεις λίστες των υποψήφιων συνδυασμών για μελέτη και αξιολόγηση πριν από τις εκλογές.
2. Νέα δομή «Καλλικράτης»: επανασχεδιασμός του λογισμικού εφαρμογών με διευρυμένες δυνατότητες αναζήτησης και παρουσίασης στοιχείων σε όλα τα αποτελεσματικά επίπεδα της διοικητικής δομής του Καλλικράτη.
Παράλληλα, η SingularLogic παρουσίασε τρεις καινοτομίες που ενισχύουν την ποιότητα και την ταχύτητα της ενημέρωσης των πολιτών:
1. SRT 2X2 - Το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης των αποτελεσμάτων που για πρώτη φορά φέτος η χρήση του θα γίνει σε δύο διακριτές εκλογικές διαδικασίες (περιφερειακές & δημοτικές) και δύο κύκλους εκλογών (επαναληπτικές, όπου αυτό χρειαστεί). Το Σύστημα φιλοδοξεί η δημοσιοποίηση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος για τις 13 περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους πληθυσμιακά δήμους (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Πειραιώς και Ηρακλείου Κρήτης), μέσω ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος 20% των εκλογικών τμημάτων, να επιτευχθεί μεταξύ 9.00-9.30 μμ., εφόσον ανταποκριθεί τουλάχιστον το ½ του δείγματος των εκλογικών τμημάτων από όλες τις περιφέρειες.
2. Βελτιωμένη απεικόνιση στήριξης των υποψηφίων: Επανασχεδιασμός του τρόπου απεικόνισης της κομματικής στήριξης κατά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, δίνοντας για πρώτη φορά διακριτά την κομματική προέλευση των υποψηφίων (επικεφαλής συνδυασμών), όσο και την κομματική στήριξη που έχει εξασφαλίσει κάθε συνδυασμός. Εμπλουτισμός του παραδοσιακού χάρτη με την πληροφορία των στηρίξεων για πιο ολοκληρωμένη και αντικειμενική προβολή.
3. moRE (mobile optimized RESULTS for ELECTIONS): Ανάπτυξη εξειδικευμένης εφαρμογής για έξυπνα κινητά, όπου οι πολίτες για πρώτη φορά θα έχουν στη διάθεσή τους τη λίστα των υποψηφίων 10 ημέρες πριν τις εκλογές, καθώς και πρόσβαση στα εκλογικά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης με εύχρηστο και γρήγορο τρόπο.
Στην ομιλία του, ο κ. Καρακαδάς ανέφερε πως «και στις φετινές εκλογές, η SingularLogic θα διεξάγει με απόλυτη υπευθυνότητα το έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, που ξεκίνησε το 1981 και συνεχίζει ανελλιπώς, επενδύοντας συνεχώς στη συνεχή αναβάθμιση τεχνολογικών υποδομών, στη διαρκή εξέλιξη λογισμικού και εισαγωγή καινοτόμων λύσεων, στη διαθεσιμότητα “σε πρώτη ζήτηση” εξειδικευμένου και υψηλής κατάρτισης ανθρώπινου δυναμικού καθώς και στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών και διαδικασιών για διαχρονικά έγκυρη και βελτιωμένη ταχύτητα αποτελεσμάτων».
Ακόμη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SingularLogic είπε πως το Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης (SRT 2x2) των αποτελεσμάτων φιλοδοξεί η δημοσιοποίηση της εκτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος για τις 13 Περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους πληθυσμιακά Δήμους, μέσω ενός αντιπροσωπευτικού δείγματος 20% των εκλογικών τμημάτων, να επιτευχθεί μεταξύ 9-9.30 μ.μ., εφόσον ανταποκριθεί τουλάχιστον το 1/2 του δείγματος των εκλογικών τμημάτων από όλες τις περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: