Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Επίσκεψη της Δέσποινας Σπανούδη στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς



Δήλωση της Ιουλίας Χαλλιορή για τη νοσοκομειακή περίθαλψη στη Στερεά

Το Νοσοκομείο της Λιβαδειάς επισκέφθηκε η Δέσποινα Σπανούδη, υποψήφια περιφερειάρχισσα με το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς: με αγώνες και αλληλεγγύη απέναντι στην κρίση», όπου και συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου, την αν. διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, εκπρόσωπο της τριμελούς επιτροπής των νοσοκομειακών γιατρών, νυν και πρώην προέδρους του συλλόγου εργαζομένων.

Η κ. Σπανούδη ενημέρωσε με τη σειρά της τα μέλη της κοινότητας του νοσοκομείου για την έμφαση που δίνει το Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς στην υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Στερεά, ειδικά τώρα που οι επιπτώσεις της κρίσης γίνονται ορατές με δραματικό τρόπο.
Η κ. Ιουλία Χαλλιορή, γιατρός του νοσοκομείου και υποψήφια σύμβουλος με το ίδιο ψηφοδέλτιο, επισήμανε σε δήλωσή της τη νέα πραγματικότητα στο χώρο της δημόσιας υγείας, με την κρίση να οδηγεί σε ραγδαία αύξηση των προσερχομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Στερεάς και όλης της χώρας: «Την ίδια στιγμή που μειώνεται δραματικά ο προϋπολογισμός για τη δημόσια υγεία, η κρίση οδηγεί τους πολίτες μαζικά στο δημόσιο νοσοκομείο και χρειάζεται όλοι οι κρατικοί θεσμοί, κράτους και περιφέρειας, να ανταποκριθούν άμεσα. Αντί της συστηματικής ρητορικής και υλικής απαξίωσης της δημόσιας υγείας και από κυβερνητικά χείλη, χρειαζόμαστε επειγόντως αναβάθμιση, που θα βασιστεί στην κάλυψη των τρομακτικών ελλείψεων σε προσωπικό, στην σχεδιασμένη επένδυση σε υλικοτεχνική υποδομή, στη προστασία από την κατασπατάληση πολύτιμων δημόσιων πόρων από την υπερκερδοφορία και παρακερδοφορία ιδιωτικών επιδιώξεων. Το ανοιχτό δημόσιο νοσοκομείο, αλληλέγγυο σε όσους χτυπούν την πόρτα του στην κρίση, αναβαθμισμένο με αγώνες που πρέπει να δοθούν και στο επίπεδο της Καλλικρατικής περιφέρειας, είναι σήμερα απόλυτη αναγκαιότητα. Φαινόμενα όπως αυτά της μη κάλυψης των μισών από τις θέσεις νοσηλευτών που προϋποθέτει ο οργανισμός λειτουργίας του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, η απουσία παιδιατρικών κλινικών στη Θήβα, τη Λιβαδειά και την Άμφισσα, η έλλειψη μονάδας εμφραγμάτων στις ίδιες περιοχές, η λειτουργία χωρίς αναισθησιολόγο το μισό περίπου μήνα, η ανεπάρκεια και η αδυναμία συντήρησης βασικών απεικονιστικών και άλλων τεχνολογιών δεν μπορεί να συνεχιστούν άλλο».
Επίσκεψη του «Αυτοδιοικητικού Κινήματος Στερεάς» στο Μουσείο της Θήβας

Ο πολιτισμός για το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς» είναι θεμελιακή προτεραιότητα και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και το μέλλον της Ρούμελης. Η επίσκεψη της υποψήφιας περιφερειάρχισσας Δέσποινας Σπανούδη, του Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Κ. Κουρκούτη και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, στα γραφεία της Ε’ Εφορείας αρχαιοτήτων και στο Μουσείο της Θήβας, πέρα από την συμβολική σημασία της είχε και ουσιαστικά αποτελέσματα. Συζήτησαν με τον προϊστάμενο και τους εργαζόμενους στο Μουσείο που ανέφεραν τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ολοκλήρωση και επαναλειτουργία του Μουσείου της Θήβας, κρίσιμου έργου για την πόλη και τον πολιτισμό. Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Στερεάς» διαπίστωσε την ανυπαρξία ενδιαφέροντος από τις κυβερνήσεις του δικομματισμού διαχρονικά, για την προστασία, ανάδειξη και προβολή του αρχαιολογικού πλούτου μιας περιοχής με διεθνή απήχηση.
Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι ο πολιτισμός για την εξουσία που ασκούν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί συμπλήρωμα προς κατανάλωση και όχι στοιχείο παιδευτικό των πολιτών και διαμόρφωσης της ιστορικής συνείδησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: