Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Τι είπε στον Ορχομενό ο Θανάσης Χειμάρας


Δήλωση Θανάση Χειμάρα στους Βοιωτούς Αγρότες:

«Δεσμεύομαι να πρωτοστατήσω σε κάθε σας ανάγκη…»

Ο Συνδυασμός «Μαζί για την Στερεά Ελλάδα της ανάπτυξης» διοργάνωσε Ημερίδα με Θέμα: «Αγροτική ανάπτυξη & νέα ’’Καλλικρατική’’ Περιφέρεια», την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 11:00 π.μ., στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Ορχομενού. Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τους Βοιωτούς αγρότες, όπως η αξιοποίηση του Υδατικού Δυναμικού, οι καλλιεργητικές αποζημιώσεις, η ολοκλήρωση των διαδικασιών Αναδασμού.


Εισηγητές ήταν ο κ. Τάκης Πανάγου πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορχομενού, ο κ. Χρήστος Ζήσης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αταλάντης και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Φθιώτιδας και ο κ. Γιώργος Ανέστης πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λιβαδειάς και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας.
Την Ημερίδα έκλεισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Χειμάρας, ο οποίος τόνισε ότι σε κάθε τους πρόβλημα οι αγρότες της Βοιωτίας αλλά και όλης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας θα τον βρουν συμπαραστάτη και στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης, όπου χρειαστεί, επευφημούμενος από τους παριστάμενους.
Συγκεκριμένα ο κ. Χειμάρας ανέφερε:
“Βρίσκομαι σήμερα εδώ κυρίως να σας ακούσω και όχι να εκφωνήσω προεκλογικό λόγο. Άκουσα τις θέσεις σας και σε συνδυασμό με αυτά που ήδη γνωρίζω, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος και αποτελεσματικός.
Δεν μπορώ να υποσχεθώ θαύματα της επόμενης ημέρας. Μπορώ όμως, να δεσμευθώ ότι, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, θα έχουμε την πόρτα και το μυαλό μας πάντα ανοικτό, στα προβλήματα και τις ανάγκες σας.
Από όσα άκουσα σήμερα, υπάρχουν πράγματα που από την πρώτη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας οφείλουμε να σχεδιάσουμε παρεμβάσεις, να προβλέψουμε τη χρηματοδότηση και να επιταχύνουμε την υλοποίησή τους.
Αυτό όμως, θα γίνει μόνο με τη δική σας συνεργασία, μέσα από διαδικασία διαλόγου και μεθοδική δουλειά.
Σε συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα συστήσουμε ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης του υδάτινου δυναμικού της Βοιωτίας. Στόχος μας είναι, η ορθολογική χρήση των διαθέσιμων υδάτων, η οποία επιτυγχάνεται, με τα ενδεδειγμένα έργα υποδομών, για την άρδευση του κωπαϊδικού και παρακωπαϊδικού πεδίου, αλλά και του κάμπου της Θήβας και των Βαγίων
Αυτό σημαίνει, ότι θα κατευθύνουμε τις ενέργειές μας, στη δημιουργία ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων. Με οδηγό την εμπειρία μας στη Φθιώτιδα, θα σχεδιάσουμε την αξιοποίηση των μελετών των λεκανών απορροής και κατασκευή έργων ταμίευσης νερού (φράγματα, λιμνοδεξαμενές) για την ορθολογική χρήση των διαθέσιμων υδάτων στη γεωργία.
Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα γίνει παράλληλα με σειρά από Eγγειοβελτιωτικά έργα, όπως είναι:

  • η Κατασκευή κλειστών αγωγών μεταφοράς νερού από την Υλίκη στην Κωπαίδα και στον κάμπο Βαγίων και Θηβών,

  • Φράγματα Αγ.Βλασίου, Αγ.Γεωργίου, Αμπελοχωρίου, Καλλιθέας, Κλειδίου, Άσκρης

  • Λιμνοδεξαμενές Καπαρελλίου, Λιβαδίου, Σκούρτων

  • Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων – διευθέτηση χειμάρρων
  • Στο Κωπαϊδικό Πεδίο, οι παρεμβάσεις δεν σταματούν εδώ, αφού θα ολοκληρώσουμε τον αναδασμό και τα παράλληλα έργα στον κάμπο της Κωπαΐδας. Πρόκειται για μια σειρά από παρεμβάσεις, στις οποίες διαθέτουμε – τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου – μεγάλη εμπειρία. Μπορώ να σας αναφέρω σειρά από επιτυχημένα παραδείγματα, όπως η Λιμνοδεξαμενή στο Νέο Μοναστήρι και το κλειστό αρδευτικό Δίκτυο στο οροπέδιο Δομοκού.
    Παράλληλα, προκειμένου να διαφυλάξουμε την υψηλή ποιότητα, αλλά και τα «καθαρό» όνομα, των παραγόμενων προϊόντων της Βοιωτίας – που τόσο έχουν δυσφημιστεί άδικα τον τελευταίο καιρό – θα παρέμβουμε καίρια και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
    Συγκεκριμένα, θα ληφθεί μέριμνα, για τη διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων και εκπομπών αερίου, στο Νομό Βοιωτίας.
    Την ίδια στιγμή, θα μπούμε στην πρωτοπορία της προβολής, των υψηλής-ποιότητας, αγροτικών προϊόντων των Βοιωτών παραγωγών. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά, που θα μπω μπροστά σε μια τέτοια περίπτωση. Να σας θυμίσω, τον αγώνα που έδωσα – ακόμη και πέρα από τις αρμοδιότητές μου – για να αποδείξω την καθαρότητα του Μαλιακού Κόλπου, που από ένα σημείο και πέρα δυσφημίστηκε, με αποτέλεσμα να θίγεται, η επαγγελματική επιβίωση των αλιέων και των επαγγελματιών του τουρισμού στη Φθιώτιδα. Να είστε βέβαιοι, ότι σε κάθε σας προσπάθεια, σε κάθε αγώνα και σε κάθε ανάγκη, θα είμαι στο πλευρό σας. Όχι για να σας κολακέψω ή να ψηφοθηρήσω.
    Αλλά γιατί εσείς, οι εργάτες της γης, είστε ο οικονομικός πνεύμονας, ο θεμέλιος λίθος της ανάπτυξης, ο κινητήριος μοχλός της οικονομίας της Ελληνικής Περιφέρειας και σας το οφείλουμε…”

Δεν υπάρχουν σχόλια: