Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία στο Ορχομενό για το Συνδυασμό ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ



Σύσκεψη με τον Αγροτικό Σύλλογο Ορχομενού Βοιωτίας

Περιοδεία στην Ορχομενό Βοιωτίας και συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Ορχομενού στην Βοιωτία πραγματοποίησε ο Συνδυασμός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την Στερεά Ελλάδα-ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, με επικεφαλή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Στουπή, την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Ελίζα Γεωργαντά, τους υποψηφίους Χ. Παπαθανασίου, Γιάννη. Στεφανιδη (φωτογραφία αριστερά), Τσάπρα Α., Δάρα Ντίνο (φωτογραφία δεξιά), Φρούσιο Γ., Καμινάρη Ντίνα, και την συμμετοχή του Γρ. της ΝΕ του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Βοιωτίας Ν. Θηβαίου και άλλων στελεχών του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Στην διάρκεια της περιοδείας στα καφενεία του Ορχομενού οι υποψήφιοι μίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής και μοίρασαν υλικό της παράταξης. Επίσης πραγματοποίησαν σύσκεψη με το προεδρείο του Αγροτικού συλλόγου Ορχομενού και συζήτησαν τις θέσεις της παράταξης και τα προβλήματα του Αγροτικού Κόσμου. Στην σύσκεψη ο πρόεδρος του Aγροτικού Συλλόγου Π. Πανάγου, μετέφερε της προσπάθειες του αγροτικού κόσμου για την Δημιουργία Ομάδας Παραγωγών, τα μεγάλα προβλήματα υποδομών και εγγειοβελτιωτικών έργων που έχει ανάγκη η περιοχή και ζήτησε την υποστήριξη της παράταξης και μετά τις εκλογές. Ο Νίκος Στουπής παρουσίασε τις θέσεις της παράταξης και υποσχέθηκε ότι θα είναι και μετά τις εκλογές παρών στις μάχες για ένα ισχυρό πρωτογενή τομέα στην περιφέρεια. Παρουσίασε τις θέσεις για δημιουργία Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής σε επίπεδο περιφέρειας και μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ο πρωτογενής τομέας για να μπορεί να ικανοποιήσει τις διατροφικές ανάγκες της περιοχής. Και επειδή οι εκλογές έρχονται και αντιπαρέρχονται μόνον οι καθημερινοί μαζικοί ενωτικοί και συντονισμένοι αγώνες των αγροτών, μπορεί να πιέσουν για να μην μειωθεί άλλο το αγροτικό εισόδημα και να μην απαξιωθεί άλλο ο πρωτογενής τομέας. Τα αντιλαϊκά μέτρα που από κοινού εφαρμόζουν Κυβέρνηση–Τρόικα και Δ.Ν.Τ. των μέτρων, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κάποια από τις αιτίες για τις οποίες υποτίθεται πως λαμβάνονται, αλλά θα βαθύνουν την κρίση σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων έχοντας περιορίσει κοινωνικές καταχτήσεις μακρόχρονων αγώνων. Αυτό που μπορεί και να τους αναγκάσει να αλλάξουν ρότα είναι ένα ηχηρό από τα Αριστερά μήνυμα την βραδιά των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών. Ο δικομματισμός πρέπει να ηττηθεί. Σήμερα χρειάζεται να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιό μας όπου συναντώνται οι δυνάμεις της Αριστεράς, με αυτές της Οικολογίας, των Κινημάτων, και αυτές που προέρχονται από το Σοσιαλιστικό Χώρο και αντιστέκονται με συνέπεια στις πολιτικές του μνημονίου..».

Δεν υπάρχουν σχόλια: