Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Επίσημη παρουσίαση του Συνδυασμού της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα

















Παρουσία μελών και φίλων του συνδυασμού "Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας" του υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Πατσαντάρα, πραγματοποιήθηκαν στην Αράχωβα το βράδυ του Σαββάτου 23 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Συνδυασμού εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.
Ο Γιάννης Πατσαντάρας στην ομιλία του, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας του συνδυασμού, στο πολιτικό πλαίσιο και στις προτεραιότητες, λέγοντας: Είμαστε όλοι ενωμένοι σε ένα σώμα. Όλοι μαζί στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ που σημαίνει πως δεν έχει κομματικό χρίσμα ή εξαρτήσεις από άλλα κέντρα. ΕΝΩΤΙΚΗ που σημαίνει ότι όσοι μετέχουμε, διατηρώντας τις πολιτικές και ιδεολογικές μας επιλογές, βελτιστοποιούμε την αποτελεσματικότητα των ενεργειών και δράσεών μας μ α ζ ί. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ που σημαίνει πως στους πολύ δύσκολους καιρούς που περνάμε, μόνο ανεξάρτητες ενωτικές πρωτοβουλίες των πολιτών μπορεί να δημιουργήσουν ελπίδα ανάτασης με την απαγκίστρωση από τις αγκυλώσεις των κομματικών σχηματισμών που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν.
Εμείς φίλες και φίλοι έχουμε το όραμα, έχουμε τα πρόσωπα, έχουμε τη γνώση, έχουμε τη δύναμη, τη θέληση έχουμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, και έχουμε και εσάς που με την αγάπη και την στήριξή σας, θα μας βοηθήσετε ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη το όραμα. Προς κάθε κατεύθυνση διευκρινίζουμε ότι: Η κίνησή μας είναι μια αυθεντική κίνηση πολιτών χωρίς καμιά κομματική εξάρτηση, που λειτουργεί με όρους άμεσης δημοκρατίας, με σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και συναίνεση. Δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες με παρουσία στα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα. Οι φίλοι της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, είναι πολίτες χωρίς ιδεολογικές περιχαρακώσεις και μπορεί να ανήκουν σε ένα ή περισσότερους πολιτικούς χώρους. Η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία δεν συνεργάζεται, ευθέως, πλαγίως ή εν κρυπτώ, με κανέναν πολιτικό φορέα. Θα συνεργαστεί, μετεκλογικά, με κάθε πολιτικό φορέα που θα είναι αναγκαία η παρέμβασή του για να προωθηθούν ζητήματα του τόπου μας. …. Πιστεύουμε ότι η ικανότητα δεν είναι ονοπώλιο ενός μόνο πολιτικού φορέα αλλά ικανά άτομα υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις και μόνο αν συνυπάρξουν μπορούν να φέρουν το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό επιδιώξαμε από τη αρχή και πιστεύουμε ότι το πετύχαμε. Σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για όλους μας, λόγω οικονομικής κρίσης, όπου η καθολική απαξίωση του κομματικού-πολιτικού συστήματος και η απογοήτευση των πολιτών καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, καλούμαστε να εκλέξουμε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο , σε μια νέα ενότητα που αποτελείται από τους τέσσερεις πρώην Δήμους και Κοινότητες (Διστόμου, Aράχωβας, Αντίκυρας και Στειρίου), με πάνω από δέκα χιλιάδες κατοίκους. Ποιο είναι αλήθεια το διακύβευμα των εκλογών αυτών για την περιοχή μας και για το νέο Δήμο;Τα προβλήματα ασφαλώς είναι πολλά και αγκαλιάζουν όλα τα επίπεδα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των πόλεων αφού η κρίση δεν είναι απλά οικονομική. Είναι και πολιτική και κοινωνική και περιβαλλοντική.
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αναδεικνύουν Κυβέρνηση. Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο εκλέγουν. Πολιτικά μηνύματα ασφαλώς θα υπάρξουν, αλλά το άμεσο και μεγάλο πολιτικό και αναπτυξιακό στοίχημα των εκλογών του Νοεμβρίου αφορά τον τόπο μας και την προοπτική του. …. Εμείς επιδιώκουμε:
- Οι τοπικές κοινωνίες και οι Πολίτες να έχουν ένα Δήμαρχο, φίλο και αρωγό στα προβλήματά τους. Ένα Δήμαρχο που θα βρίσκεται στο γραφείο του, στα κέντρα Αποφάσεων, αλλά και στο δρόμο, μαζί με τους Πολίτες για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, που θα αφουγκράζεται τις ανάγκες του απλού Πολίτη .
- Ένα Δημοτικό συμβούλιο που θα είναι κοντά στον Πολίτη, σε καθημερινή βάση και δεν θα συμμετέχει μόνο σε άγονες δημοτικές συνελεύσεις.
- Επίσης να εμφανίσουμε στο προσκήνιο της Διοίκησης του Δήμου ΙΚΑΝΑ και άφθαρτα πρόσωπα μακριά από κομματικές στενότητες και προσωπικές επιδιώξεις.
Αγαπητοί συμπολίτες, η ψήφος είναι ιερή, μη την χαρίζετε μη την πετάτε σκεφθείτε καλά κρίνετε, λοιπόν, συγκρίνετε, αποφασίστε, Εσείς, και μόνο Εσείς. Κλείνοντας την ομιλία του και αποφασιστικός από το βήμα των εγκαινίων, ο επικεφαλής της ¨Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας¨ και υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Πατσαντάρας έστειλε μήνυμα νίκης του συνδυασμού από την πρώτη Κυριακή, λέγοντας : όπως είπε ο Βίκτωρ Ουγκώ:
"Τίποτε δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια ιδέα που έχει έρθει η ώρα της"
Στον "επίλογο" των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου έγινε παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: