Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

«Διακύβευμα για τη χώρα οι αυτοδιοικητικές» το μύνημα του Πρωθυπουργού στο αποψινό διακαναλικό debate*




Το δίλημμα «σωτηρία ή χρεοκοπία»προτάσσει για ακόμη μία φορά ο Γιώργος Παπανδρέου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτηρίζει το 2011 «κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο» και διατυπώνει τη βεβαιότητα πως θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης. Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου θα διαβεβαιώσει, για άλλη μια φορά, τον ελληνικό λαό ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα που θα θίγουν τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, εν όψει της αναθεώρησης του ελλείμματος και της έλευσης της τρόικας την επομένη των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ θα δεσμευτεί για μέτρα υπέρ των κοινωνικά αδύνατων όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.


Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής στις κάλπες ενόψει της λήψης νέων μέτρων, εάν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι θετικό. Συντονιστής των επτά δημοσιογράφων στη διακαναλική που θα δοθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Οι επτά δημοσιογράφοι που θα θέσουν τις ερωτήσεις τους στον Γιώργο Παπανδρέου είναι: Όλγα Τρέμη από το Mega, Μαρία Χούκλη από τον ΑΝΤ1, Αιμίλιος Λιάτσος από το Star, Ανδρέας Κωνσταντάτος από το Alter, Αντώνης Σρόιτερ από τον Alpha, Σία Κοσιώνη από το ΣΚΑΪ και Προκόπης Δούκας από τη ΝΕΤ.


Την πολιτική επικαιρότητα σχολιάζει απόψε στις 11 το βράδυ στους Νεους Φακέλους στο ΣΚΑΙ ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.


* To Star Κεντρικής Ελλάδας θα τροποποιήσει το πρόγραμμά του και θα μεταδώσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 20.00 προκειμένου στις 21.00 να δείτε σε δορυφορική μετάδοση, την συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου ενώ αμέσως μετά, ζωντανά, θα φιλοξενηθούν σε προεκλογικό ντιμπέιτ οι 6 υποψήφιοι περιφερειάρχες της Στερεάς Ελλάδας, που θα απαντήσουν σε ερωτήσεις 3 δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: