Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Έρχεται εγκύκλιος του υπ. Εργασίας για την απλοποίηση της διαδικασίας ρύθμισης χρεών στον ΟΓΑ


Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αποστείλει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στους ανταποκριτές του ΟΓΑ εγκύκλιο με διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης οφειλών στον Οργανισμό. Η εγκύκλιος θα περιέχει οδηγίες, που θα οδηγούν σε απλοποίηση της διαδικασίας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε στη βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οφειλέτης αγρότης δεν θα μπει στη διαδικασία να περιμένει το επόμενο εξάμηνο να πληρώσει την πρώτη δόση και μέχρι τότε θα εκκρεμεί η ασφαλιστική ενημερότητα, δηλαδή θα είναι ουσιαστικά χωρίς ενημέρωση. Μπορεί να υπάρξει διαδικασία άμεσης καταβολής ταυτόχρονα με το παράβολο των είκοσι ευρώ και της πρώτης δόσης των εξακοσίων τουλάχιστον ευρώ που θα γίνεται μετά από αίτηση στον ανταποκριτή του ΟΓΑ. Δεν χρειάζεται να πάει στην κεντρική υπηρεσία προκειμένου να γίνει αυτό και αμέσως θα χορηγείται η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας στον ενδιαφερόμενο.
«Η διαδικασία ρύθμισης οφειλών θα ισχύει έτσι και αλλιώς και μετά από την πρώτη Ιανουαρίου του 2011, όμως δεν είναι τόσο ευνοϊκή όσο είναι αυτή που ισχύει μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου», κατέληξε ο Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: