Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

«Η μνήμη δεν είναι επιλογή, είναι καθήκον»!


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδήλωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου που διοργάνωσε η Καλλιτεχνική Πορεία Ορχομενού υπό την αιγίδα του Δήμου Ορχομενού στο Πολιτιστικό Κέντρο. Μια εκδήλωση που πλημμύρισε από καλλιτεχνική έκφραση, μέσω της μουσικής και του τραγουδιού, αλλά και από ισχυρές απουσίες, παρ` ότι προεκλογική περίοδος. Βλέπετε, κάποιοι από τους εκπροσώπους μας … χρωματίζουν τα πάντα, ακόμη και τις εκδηλώσεις, χαρακτηρίζοντάς τες άλλες «φτιαγμένες από αριστερούς» κι` άλλες «από δεξιούς»!

Πλημμύρισε, λοιπόν, το Πολιτιστικό Κέντρο απόψε από μουσική και τραγούδια, ύμνους και εμβατήρια που μας γυρίζουν πίσω, όχι πολύ μακριά, μόλις έξι δεκαετίες πριν, όταν οι Έλληνες και η «μικρή» μας χώρα ύψωσε το ανάστημά της απέναντι στον Ιταλό κατακτητή και ανέκοψε το κύμα του Μουσολίνι προς την πατρίδα μας.
Για όλους αυτούς τους ήρωες, τους Έλληνες και τις Ελληνίδες που πολέμησαν στην ελληνοαλαβανική μεθόριο τραγούδησαν απόψε τα μέλη της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού υπό τη διεύθυνση του χοράρχη κ. Παρασκευά Σανιδά. Στο πιάνο ήταν η κα Μαρία Σανιδά ενώ ξεχωριστές ήταν οι ερμηνίες των κκ. Μάριου Παναγιωτίδη, Αλέκου Βούτσα και της κυρίας Βούλας Τσάμη. Ποιήματα απήγγελε η κα Σπυριδούλα Μοιρογιάννη ενώ αναγνώστηκαν αποσπάσματα ποιημάτων του Οδυσσέα Ελύτη και απο τις κυρίες Τσάπρα Λιάνα,Τσάπρα Ευδοκία και Ανδρίτσου-Μιχάλη Γεωργία. Η σκηνοθετική επιμέλεια και την επιλογή των κειμένων άνηκε στον κ. Αλεξάνδρο Βούτσα, την επιμέλεια των εντύπων και του βίντεο ο κ. Γιάννης Πάνου, τον ήχο και το φως οι αφοί Κιαλιού.
Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντινομάρχης κ. Γιώργος Παπαργύρης, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γιώργος Τζαβάρας και Γιάννης Νταβαλούμης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, Α` Επιλαχών Βουλευτής Ν. Βοιωτίας και εκ νέου Υποψήφιος κ. Γιάννης Καράμπελας, ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Δήμου, ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ κ. Ντίνος Δάρρας και Πρόεδρος του Ένωσης Εμπόρων, Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού κ. Ντίνος Δάρρας, ο Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάκης Τρωγάδας, κ.α. Συλλόγους και φορείς της πόλης μας εκπροσώπησαν η κα Ιωάννα Παναγιωτίδη, η κα Νίτσα Κυριαζή, κ.α.
Το Orchomenos Press συγχαίρει τα μέλη της Καλλιτεχνικής Πορείας Ορχομενού και ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους τις μικρές Μελίνα Τσαμπά και Αγγελική Μουρτζούνη.



















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: