Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Εσείς, που τα βρήκατε τα 500.000 ευρώ κ. Ξηρογιάννη; *


Σε συνέχεια της έρευνάς μας για τα ανταποδοτικά οφέλη που θα δοθούν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων δόθηκαν τμηματικά σε Δήμους της περιοχής μας ως αντισταθμιστικά την περίοδο της κατασκευής τους, ο Δήμαρχος Χαιρώνειας και Υποψήφιος Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Παπαγγελής ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας (Ο Ξηρογιάννης, οι ανεμογεννήτριες του Παύλου και η απάντηση του Νίκου Παπαγγελή που περιμένουμε…) και μας απάντησε εγγράφως σχετικά με την «Έγκριση ΜΠΕ του έργου «Αιολικός σταθμός παραγωγής ενέργειας ισχύος 24 MW στη θέση Στεφάνια- Σαρμινίτσα- Παλιοβούνα στα όρια των Δήμων Ορχομενού- Χαιρώνειας του Νομού Βοιωτίας ».

ΠΟΥΘΕΝΑ, όμως, δεν αναφέρει το ποσό των 500.000 ΕΥΡΩ που σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 1-9-2010 του κ. Κώστα Ξηρογιάννη, Δημοτικού Συμβούλου και Υποψήφιου Δημάρχου Ορχομενού «στην περιοχή Χαιρώνειας η κατασκευάστρια εταιρεία 6 ανεμογεννητριών ανέλαβε την υποχρέωση, ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, να κατασκευάσει το έργο διευθέτησης και εγκιβωτισμού του ξηρορέματος της Χαιρώνειας, κόστους άνω των 500.000 ευρώ».
Αναλυτικότερα η απόφαση του Δημοτική Συμβουλίου του Δήμου Χαιρώνειας αναφέρει:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Χαιρώνεια …./…./2005
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. :...........
ΔΗΜΟΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ
Ταχ. Κώδικας : 321.00
Ταχ. Δ/νση : ΧΑΙΡΩΝΕΙΑ
Πληροφορίες :ΑΓΓ.ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ
Τηλέφωνο : 22610-95262
FAX : 22610-95542

ΠΡΟΣ : Την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Διεύθυνση Τοπ. Αυτ/σης & Δ/σης Ν. Βοιωτίας
Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Κάδμου 11
Λ Ι Β Α Δ Ε Ι Α - Τ.Κ. 321.00

Θ Ε Μ Α: « Υποβολή της αριθ. 3/2005 Απόφασης του Δημοτικού
Συμβουλίου για έλεγχο ».
ΣΧΕΤΙΚΑ : ................................................................................................
Σας υποβάλουμε απόσπασμα του πρακτικού συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που διαλαμβάνει την αριθ. 3/2005 απόφαση αυτού, μετά του σχετικού αποδεικτικού δημοσίευσης και λοιπών εγγράφων και σας παρακαλούμε όπως προέλθετε στον κατά Νόμο έλεγχο της απόφασης αυτής .-

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Από το Πρακτικό της αριθ. 2/2005 συνεδριάσεως του
Δημοτικού Συμβουλίου Χ Α Ι Ρ Ω Ν Ε Ι Α Σ .

Αριθ. Αποφάσεως 3 /2005
Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η

«Έγκριση ΜΠΕ του έργου «Αιολικός σταθμός παραγωγής ενέργειας
ισχύος 24 MW στη θέση Στεφάνια- Σαρμινίτσα- Παλιοβούνα στα όρια των Δήμων Ορχομενού- Χαιρώνειας του Νομού Βοιωτίας »
Στη Χαιρώνεια και στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου σήμερα την 26η Ιανουαρίου 2005, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 συνήλθε σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ύστερα από έγγραφη πρόσκληση τoυ κ. Προέδρου αριθ. 96 /19-1-2005 που επιδόθηκε στον καθένα Σύμβουλο σύμφωνα με το άρθρο 108 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Π.Δ. 410/1995).
Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία σε σύνολο 15 μελών βρέθηκαν παρόντα 13 ήτοι :

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

1. Σάλτας Γεώργιος Πρόεδρος Δ.Σ
2. Κουκόπουλος Ανάργυρος Δημ. Σύμ/λος
3. Γεροκωνσταντής Λουκάς «»
4. Τασούλας Αλέξανδρος «»
5. Κόττας Γεώργιος «»
6. Καρανάσος Αθανάσιος «»
7. Κουνής Ευάγγελος «»
8. Δημόπουλος Ιωάννης «»
9. Παπαδάς Κων/νος «»
10. Γκικόπουλος Σπύρος «»
11. Καραμπέτσος Νικόλαος «»
12. Φλώρος Ιωάννης «»
13. Μωραϊτης Λουκάς «»

ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Χριστοδούλου Γεώργιος Δημ. Σύμβ/λος
2. Παφύλλα Καλλιόπη «»
3. Σκούρας Ανδρέας Πάρεδρος
4. Ιωάννης Αμπλιανίτης «»
5. Γκικόπουλος Νικόλαος «»
6. Αθανάσιος Τριανταφύλλου «»
7. Τασούλας Γεώργιος «»

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο προσκληθείς Δήμαρχος κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ. ΠΑΠΑΓΓΕΛΗΣ, η κ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ι. ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ υπάλληλος του Δήμου, για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης καθώς επίσης και οι κ. Γκαβέρας και Φέσσας, εκπρόσωποι της εταιρείας, που θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τον αιολικό σταθμό.

2ο φύλλο της αριθ. 3/2005 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου :

Ο Πρόεδρος ύστερα από τη διαπίστωση απαρτίας κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε ο κ. Δήμαρχος το κατωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση ΜΠΕ του έργου «Αιολικός σταθμός παραγωγής ενέργειας ισχύος 24 MW στη θέση Στεφάνια- Σαρμινίτσα- Παλιοβούνα στα όρια των Δήμων Ορχομενού- Χαιρώνειας του Νομού Βοιωτίας.
Για το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης ο κ. Δήμαρχος είπε τα εξής :
Με το με αρ.πρωτ.9/2005, έγγραφο του Νομάρχη Βοιωτίας, μας ανακοινώθηκε η Δημοσιοποίηση της ΜΠΕ για την εγκατάσταση και λειτουργία του ως άνω αιολικού σταθμού.
Αντίγραφο της Μελέτης, λάβαμε από το γραφείο Νομαρχιακού Συμβουλίου ενώ παράλληλα σήμερα κλήθηκαν και παρίστανται οι εκπρόσωποι της εταιρείας που θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τον αιολικό σταθμό, προκειμένου να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις για τις επιπτώσεις από τη λειτουργία του σταθμού.
Η προσωπική μου εκτίμηση μετά από τον έλεγχο της ΜΠΕ είναι ότι οι αρνητικές επιπτώσεις από το έργο είναι υπαρκτές μεν αλλά δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Γκαβέρας, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων τόνισε ότι δεν αναμένονται ιδιαίτερα προβλήματα από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές ή ηχορύπανση από το έργο λόγω της υπερσύγχρονης τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί αλλά και της απόστασής του από οικισμούς και ότι αντίθετα η αιολική ενέργεια είναι μια απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας.
Προς επιβεβαίωση αυτών των ισχυρισμών εκτός από την ΜΠΕ του έργου, διανεμήθηκε στους δημοτικούς συμβούλους και ενημερωτική έκδοση του ελληνικού γραφείου της περιβαλλοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης GREENPEACE, για την αιολική ενέργεια.
Επίσης τόσο ο κ. Γκαβέρας, όσο και ο κ. Φέσσας δεσμεύθηκαν ότι εφόσον συμφωνεί το Δημοτικό Συμβούλιο, η εταιρεία τους θα αναλάβει ταυτόχρονα με την έναρξη κατασκευής του σταθμού, να κατασκευάσει το έργο διευθέτησης και εγκιβωτισμού του ξηρορέματος της Χαιρώνειας στα τμήματα εντός του οικισμού που δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί, στα πλαίσια των αντισταθμιστικών οφελών προς τον Δήμο.
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Χαιρώνειας κατόπιν διαλογικής συζήτησης και αφού έλαβε υπόψη τόσο την εισήγηση του Δημάρχου όσο και των εκπροσώπων της εταιρείας RETD Α.Ε. & ΣΙΑ- ΒΟΙΩΤΙΑ 1 ΕΕ
3ο φύλλο της αριθ. 3 /2005 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου :

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Εγκρίνει την ΜΠΕ του έργου «Αιολικός σταθμός παραγωγής ενέργειας ισχύος 24 MW στη θέση Στεφάνια- Σαρμινίτσα- Παλιοβούνα στα όρια των Δήμων Ορχομενού- Χαιρώνειας του Νομού Βοιωτίας.
2. Αποδέχεται την αντισταθμιστική προσφορά της εταιρείας RETD Α.Ε. & ΣΙΑ- ΒΟΙΩΤΙΑ 1 ΕΕ να κατασκευάσει το έργο διευθέτησης και εγκιβωτισμού του ξηρορέματος της Χαιρώνειας στα τμήματα εντός του οικισμού που δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί.


Η παρούσα απόφαση έλαβε αυξ. αριθμό 3/2005.
Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται ως κατωτέρω:

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σάλτας Γεώργιος
ΤΑ ΜΕΛΗ

1.Κουκόπουλος Ανάργυρος
2.Γεροκωνσταντής Λουκάς
3.Τασούλας Αλέξανδρος
4.Κόττας Γεώργιος
5.Καρανάσος Αθανάσιος
6.Κουνής Ευάγγελος
7.Δημόπουλος Ιωάννης
8.Παπαδάς Κων/νος
9.Γκικόπουλος Σπύρος
10.Καραμπέτσος Νικόλαος
11.Φλώρος Ιωάννης
12.Μωραϊτης Λουκάς

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Αγγελική Παπαγγελή

Ακριβές αντίγραφο
Χαιρώνεια 02/02/2005
Ο Δήμαρχος
Παπαγγελής Νικόλαος

ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Στη Χαιρώνεια σήμερα στις 1η Φεβρουαρίου 2005, η υπογραφόμενη Αγγελική Παπαγγελή, Γραμματέας σύμφωνα με το άρθρο 96 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα, δημοσίευσα στο Δημοτικό Κατάστημα πίνακα των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 26/1/2005.
Ο παραπάνω πίνακας διαλαμβάνει και την υπ’ αριθ. 3/2005 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «Έγκριση ΜΠΕ του έργου «Αιολικός σταθμός παραγωγής ενέργειας ισχύος 24 MW στη θέση Στεφάνια- Σαρμινίτσα- Παλιοβούνα στα όρια των Δήμων Ορχομενού- Χαιρώνειας του Νομού Βοιωτίας.»
Η δημοσίευση έγινε ενώπιον των παρακάτω δύο μαρτύρων :
1. ..........................................................
2. ..........................................................
Συντάχθηκε το παρόν αποδεικτικό και υπογράφεται ως εξής :

Η ΕΝΕΡΓΗΣΑΣΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
1.
2.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΓΕΛΗ


*Τελικά, αφού το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαιρώνειας δεν δίνει συγκεκριμένα στοιχεία για το ύψος των ανταποδοτικών που ΘΑ προκύψουν εφ` όσον κατασκευαστεί ο αιολικός σταθμός παραγωγής ενέργειας ισχύος 24 MW στη θέση Στεφάνια- Σαρμινίτσα- Παλιοβούνα στα όρια των Δήμων Ορχομενού- Χαιρώνειας του Νομού Βοιωτίας, εσείς, που τα βρήκατε τα 500.000 ευρώ κ. Ξηρογιάννη;
Τελικά ποιος είναι αυτός που λέει την αλήθεια και ποιος διαδίδει ψέματα κ. Ξηρογιάννη, κύριε Υποψήφιε Δήμαρχε του Δήμου Ορχομενού;
Ποιος σας πληροφορεί και οδηγεί ένα δημόσιο πρόσωπο που φιλοδοξεί να κερδίσει τις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 σε τέτοια ατοπήματα;
Το Orchomenos Press ολοκληρώνει εδώ τον κύκλο των ρεπορτάζ του για το «πιασάρικο» θέμα των ανεμογεννητριών και σας εύχεται «Καλό Σαββατοκύριακο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: