Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Πασχαλαρά … παρά την οικονομική κρίση!

Στιγμιότυπα από το αυθεντικό ρουμελιώτικο Πάσχα σε Λιβαδειά και Ορχομενό

Την Βοιωτία τίμησε και η Ορχομένια Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κα Μαίρη Τσαγαλά – Λιονή


Παρά την οικονομική κρίση, οι σούβλες μπήκαν και φέτος στους λάκκους, οι γειτονιές έσμιξαν και πάλι ενώ πλήθος επισκεπτών επέλεξε το Νομό μας για μια σύντομη απόδραση από το κλεινόν άστυ. Λιβαδειά και Ορχομενός συγκέντρωσαν και φέτος το μεγαλύτερο ενδιαφέρον – και από δημοσιογραφικής πλευράς – συνεχίζοντας την παράδοση του Ρουμελιώτικου Πάσχα, που όχι μόνο διατηρείται αλλά χρόνο με το χρόνο ζωντανεύει παρά την φαινομενική αποστασιοποίηση της νεολαίας! Με μεράκι και κέφι το έθιμο του "λάκκου" αναβίωσε σε πολλές περιοχές των μεγαλύτερων πόλεων του Νομού μας ακόμη ενώ για τους επισκέπτες στην πόλη της Λιβαδειάς, παραδοσιακά, ο Δήμος προσφέρει ντόπια εδέσματα και ζωντανή μουσική.

Ο πολύ καλός καιρός, μάλιστα, βοήθησε ιδιαίτερα στην απόδραση των Αθηναίων που έστω για ένα διήμερο επέλεξαν τη Βοιωτία για να βιώσουν την κορύφωση της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ανάμεσα στους δεκάδες επισκέπτες κυρίως της Επαρχίας Λιβαδειάς, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε και πολλά πρόσωπα από τη δημόσια ζωή, όπως τους Βουλευτές του Νομού μας κκ. Βασίλη Τόγια και Βάσω Τσόνογλου, τον Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχο Περγαντά, τον Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Δημήτρη Τσιφή, τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ορχομενού, Αντινομάρχες και Νομαρχιακούς Συμβούλους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτη Αγνιάδη αλλά και τον πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Σ.Ο.Ε.) και καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Ζαννιά, τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Λιβαδειάς κ. Κώστα Γκιζίμη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Βοιωτίας κ. Κώστα Τουρκοχωρίτη, κ.α.
Τιμή για τη Βοιωτία ήταν και η παρουσία της Ορχομένιας Γενικής Γραμματέα Κεντρικής Μακεδονίας κα Μαίρης Λιονή – Τσαγαλά που πέρασε το Πάσχα στη γενέτειρά της ενώ αποδέχθηκε με ενθουσιασμό και την πρόσκληση του Νομάρχη Βοιωτίας κ. Κλέαρχου Περγαντά να επισκεφθεί ανήμερα και τη Λιβαδειά.
Και του χρόνου! Χρόνια Πολλά σε όλους!


















































































ΥΓ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: