Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

«Χαιρετίζω την απόφαση υλοποίησης του Καλλικράτη» λέει ο Νίκος Σβίγγος


«Είχα εξ αρχής δηλώσει ότι ο Νομός για να μπορέσει να αποκτήσει ισχυρή παρουσία στον “Καλλικράτη” θα ήταν ευτυχής αν είχε δυο μεγάλους δήμους. Ωστόσο, είχα συνταχθεί με την όποια απόφαση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Έτσι και σήμερα, συμπορευόμενος με τις αποφάσεις των συναδέλφων Δημάρχων αποδέχομαι το σχήμα το οποίο ο Νομοθέτης έδωσε για την Βοιωτία».

Μ` αυτά τα λόγια «υποδέχθηκε» το Σχέδιο Καλλικράτης ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νίκος Σβίγγος. «Δεν είναι το μεγάλο ή αξιοπρόσεκτο η χωροθεσία δηλαδή πόσους δήμους πήραμε και πόσοι γίναμε σαν πληθυσμός, όσο είναι η στόχευση, οι ικανότητες και οι δυνατότητες για να μπορέσουμε να πορευθούμε σε αυτόν τον μεγάλο πλέον Καλλικράτη που δίνει την δυνατότητα στον Πολίτη να έχει τον λόγο, στον Αιρετό να έχει την ευθύνη και τον σχεδιασμό αλλά και το αποτέλεσμα. Κατ’ αρχήν χαιρετίζω την απόφαση υλοποίησης του Καλλικράτη, και συντάσσομαι και συμπορεύομαι στο πνεύμα της καλής συνεργασίας με τους υπόλοιπους Δήμους όπως αυτό χαράχτηκε από την Γενική Συνέλευση της ΤΕΔΚ» τόνισε στη δήλωσή του. Και κατέληξε: «Θέλω να καλωσορίσω τους πολίτες των Δήμων που “δένουν” την προσπάθεια του Δήμου της Θήβας και τους υπόσχομαι ότι ο Δήμος της Θήβας έχει δυνατότητες, έχει ικανότητες, έχει όραμα και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά για να πορευτούμε μαζί για ότι καλύτερο στο μέλλον στις δύσκολες στιγμές που προδιαγράφονται.
Το ΕΣΠΑ είναι μια μεγάλη πρόκληση, ο Δήμος είναι πιστοποιημένος, χρειαζόμαστε καλή συνεργασία, πιστεύω ότι θα την έχουμε για να πορευτούμε με δυναμική στα προσεχή έτη».

Συνάντηση με την Κατερίνα Διαμαντοπούλου

Την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε την Τετάρτη 28 Απριλίου ο Δήμαρχος Θηβαίων και πρόεδρος της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε κ. Νίκος Σβίγγος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελισαίο Μαμμή, τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε κ. Χαράλαμπο Τσοκανή και την υπεύθυνη του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου Θηβαίων κ. Βασιλική Τσαμαδιά.
Στην σύσκεψη που έγινε οριστικοποιήθηκε το ποσό χρηματοδότησης για τον εξοπλισμό του ΧΥΤΑ και της μεταφοράς των απορριμμάτων από τους Δήμους-Μέλη της ΔΕΠΟΔΑΘ, στον ΧΥΤΑ, και έτσι τις επόμενες ημέρες προχωρά η ένταξη του έργου.
Παράλληλα βρέθηκε τρόπος χρηματοδότησης των μελετών για την αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. (χωματερών) των 11 Δήμων της 2ης Διαχειριστική Ενότητας Ν. Βοιωτίας, οι οποίοι έχουν κλείσει από την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Σβίγγος, είπε στα ΜΜΕ:
«Πραγματοποιήσαμε σε πολύ καλό κλίμα μια ακόμη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Θέλαμε να ολοκληρώσουμε το θέμα που αφορά την χρηματοδότηση του εξοπλισμού του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων όπως επίσης και θέματα που έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση, των απομακρυσμένων Δήμων, από την ΔΕΠΟΔΑΘ με την εξασφάλιση νέων απορριμματοφόρων.
Δεν προσβλέπουμε στην δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης αλλά πείσαμε ότι με την αγορά και χρήση των νέων απορριμματοφόρων (πρεσών) μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα της μεταφοράς των σκουπιδιών στον τελικό αποδέκτη που είναι ο ΧΥΤΑ.
Εξασφαλίσαμε ένα ποσό της τάξης των 2.300.000 ευρώ περίπου τα οποία θα διατεθούν για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, τον οποίον όπως γνωρίζετε, μέχρι σήμερα ενοικιάζουμε με ετήσιο κόστος περίπου τις 700.000 ευρώ.
Αυτό το ποσό μετακυλύετε στα δημοτικά τέλη και έτσι απαλλάσσουμε από ένα κόστος τους πολίτες οι οποίοι ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλλουν για να μπορέσει να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ.
Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνω ότι ο ΧΥΤΑ κρίθηκε στην κατηγορία έργων 1 όσον αφορά την κατασκευή του.
Η πιστή τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και του κανονισμού λειτουργία του ΧΥΤΑ από την ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε το καθιστούν πρώτο επίσης στην κατηγορία και από πλευρά λειτουργίας.
Οφείλουμε να προχωρήσουμε τον σχεδιασμό για την ολοκλήρωση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ και βεβαίως να απορροφήσουμε όσο περισσότερα κονδύλια είναι δυνατόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: