Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η ΚΕΔΚΕ ζητά από την Κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης, τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημερών !


Το νομοσχέδιο για το Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ. Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., η ΚΕΔΚΕ θα συνεχίσει τη διαβούλευση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές και συμπληρώσεις, ώστε, το τελικό σχέδιο νόμου που θα σταλεί προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, να υπηρετεί πράγματι τους σκοπούς της μεγάλης μεταρρύθμισης, όπως από δεκαετίας την οραματίστηκε και τη σχεδίασε η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ωστόσο μετά από σχετική ψηφοφορία η πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ αποφάνθηκε ότι το σχέδιο νόμου, όπως σήμερα είναι διατυπωμένο, δεν γίνεται αποδεκτό.
Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα συγκεντρωθούν και οι προτάσεις των Τοπικών Ενώσεων σχετικά με το χωροταξικό του Προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», προκειμένου η ΚΕΔΚΕ να διαμορφώσει την τελική πρόταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.
Προς τούτο, η ΚΕΔΚΕ ζητά από την Κυβέρνηση περιθώριο διαβούλευσης, τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημερών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: