Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ένταση στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ Βοιωτίας

Συντάχθηκε απο τον Θανάση Μερτζάνη

Εκρηκτικό το μίγμα στην αυτοδιοίκηση με αφορμή τη διαβούλευση και τις διαδικασίες που ακολουθεί το αρμόδιο υπουργείο εσωτερικών, για την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης.Στη συνεδρίαση της ολομέλειας των Δημάρχων της ΤΕΔΚ Βοιωτίας αναδείχθηκε η έντονη δυσφορία αυτοδιοικητικών έναντι των σεναρίων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε ότι αφορά το χωροταξικό τη στιγμή που δεν έχουν αποσαφηνιστεί οικονομικά και θεσμικά. Ενδεικτική είναι η στάση του Δημάρχου της Αράχωβας κ. Γεώργιο Λεόντιο Ανδρέου που ναι μεν λέει ναι στον Καλλικράτη αλλά όχι με όρους και προϋποθέσεις που οδηγούν στην αναρχία.Επίθεση εξαπέλυσε και για το χωροταξικό που γίνεται όπως είπε για τις τοπικές κοινωνίες χωρίς όμως τις τοπικές κοινωνίες.


Από τα ορεινά Δερβενοχώρια ο Δημήτρης Καλπένης (φωτογραφία) έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των οικισμών και των μικρών χωριών ως προς την εκπροσώπησή τους στους νέους Δήμους.


Ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Αλέκος Βίτσης (φωτογραφία) προτάσσει οικονομικά και θεσμικά ζητήματα για τη νέα Δομή ενώ στο χωροταξικό μέρος εμμένει στη θέση του για 6 Δήμους στη Βοιωτία, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το σενάριο που φέρνει Αλίαρτο και Ορχομενό στη Λιβαδειά.
Έμμεσα μομφή κατά της Λιβαδειάς κατέθεσε ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Θήβας για τα όσα διαδραματίζονται αυτό το διάστημα για το χωροταξικό προκρίνοντας ο ίδιος για τη Θήβα κέραια ζητήματα που αφορούν αρμοδιόρτητες και πόρους.
Στην ουσία της συνεδρίασης έμεινε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ καθώς η νεότερη σύκσεψη των Δημάρχων αφορούσε τις παρατηρήσεις επι του προσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση με στόχο αυτές οι απρατηρήσεις να παρουσιαστούν στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στις Αρχές Μαίου. Πηγή: http://lamiastar.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: