Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Έκτακτη σύσκεψη Παπανδρέου με οικονομικούς υπουργούς...


Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η έκτακτη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Λόγω της έκτακτης σύσκεψης μετατέθηκε η ώρα έναρξης της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου κατά την οποία θα γίνει η παρουσίαση του σχεδίου Καλλικράτης για την αυτοδιοικητική αναδιάρθρωση της χώρας.
Το σχέδιο θα τεθεί εν συνεχεία σε δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να ψηφιστεί περί το τέλος Μαΐου. Μεταξύ άλλων προβλέπει ουσιαστική μείωση των δήμων, που δεν θα ξεπερνούν τους 370 (είναι 1.034), 13 αιρετές περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και επτά κρατικές περιφέρειες (σύμφωνα με το Σύνταγμα), καθώς και μείωση των δημοτικών επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων των ΟΤΑ σε περίπου 2.000 από 6.000 που είναι σήμερα. Προβλέπεται επίσης μείωση των αιρετών της αυτοδιοίκησης κατά 50% και εξοικονόμηση ποσού μεγαλύτερου από 1,8 δισ. ευρώ.
Τις προσεχείς ημέρες συνεδριάζουν για τον «Καλλικράτη», οι διοικήσεις των Ενώσεων των δημάρχων και των νομαρχών της χώρας. Χθες το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος ΕΝΑΕ ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει επί τούτου την Τρίτη 4 Μαΐου, ενώ η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής ΤΕΔΚΝΑ διοργανώνει συνέδριο αύριο, Πέμπτη 29 Απριλίου. Πηγή www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: