Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Αυξημένη η κίνηση στις Εθνικές Οδούς


Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στο κλεινόν άστυ, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται σημαντικά κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου. Σημαντικές καθυστερησεις στα διόδια Καλαμακίου, καθώς ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονται από το ύψος των Αγίων Θεοδώρων. Εντονα είναι τα προβλήματα στα διοδια του Ρίου. Mε πολύ χάμηλες ταχύτητες κινούνται οι οδηγοί στην Κορίνθου - Πατρών στο ρεύμα προς Κόρινθο από το Αίγιο έως και το Δερβένι, λόγω εργασιών που γίνονται στο οδόστρωμα. Μεγάλη ταλαιπωρία περιμενει τους οδηγούς και στον κόμβο των Καλαβρύτων, καθώς, λόγω έργων η κυκλοφορία γίνεται από μία μόνο λωρίδα.
Με άφθονη υπομονή πρέπει να είναι οπλισμένοι και οι οδηγοί που κινούνται από τον κόμβο της Τρίπολης έως τα διόδια της Κορίνθου.
Στην Αθηνών - Λαμίας μικρότερα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα περνούν τα αυτοκίνητα από τα διόδια των Αφιδνών. Καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Υλίκη λόγω των εργοταξίων που έχουν στηθεί στο οδόστρωμα, καθώς και στη Θήβα.
Για τη διευκόλυνση των οδηγών, από τις 15.00 σε ισχύ τέθηκε το μέτρο απαγόρευσης κίνησης των φορτητών στο εθνικό οδικό δίκτυο (στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα).
Συγκεκριμένα, οι απαγορεύσεις θα ισχύσουν από τις 15.00 έως τις 22.00:
α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας.
β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας, μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου.
γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χλμ., μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας, μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σκάρφεια – Μεταμόρφωση: Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην περιοχή της Υλίκης, όπου πάντως θα διατίθενται δύο λωρίδες στην κατεύθυνση αιχμής, με διαχωρισμένες μεταξύ τους τις λωρίδες κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία από Λαμία και ως την Τετάρτη κατά τις ώρες αιχμής θα γίνεται από δύο λωρίδες, ενώ τις υπόλοιπες θα διατίθεται μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Πάτρα – Κόρινθος Για τη διευκόλυνση των οδηγών, μετά τον κόμβο Δερβενίου τροποποιείται η υφιστάμενη ρύθμιση (μία λωρίδα ανά κατεύθυνση) και διατίθενται προς Κόρινθο το πλήρες πλάτος της υφιστάμενης οδού, ενώ στην κατεύθυνση προς Πάτρα μόνο μία λωρίδα.
Σε επιφυλακή η τροχαία
Αυξημένη είναι και σήμερα η παρουσία της τροχαίας στις εθνικές οδούς, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενώ ιδιαίτερα ενισχυμένη θα είναι η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: