Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Η Θήβα γιόρτασε τον πολιούχο της


Με θρησκευτική ευλάβεια και κάθε επισημότητα, όπως κάθε φορά, η Θήβα, τίμησε τον πολιούχο της Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη παρουσία Μητροπολιτών, πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού. Την Πέμπτη τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστοριάς Σεραφείμ και Ύδρας Εφραίμ.
Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου και τμήματος του Τιμίου Σταυρού, που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σαγματά, σε κεντρικές οδούς της πόλης.
Στη μεγάλη θρησκευτική πομπή συμμετείχαν εκτός από τους ιερείς της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας και άγημα του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού, η Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Θηβαίων και πλήθος πιστών.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικόλαος Σβίγγος είπε χαρακτηριστικά:
«Στέλνω τις θερμότερες ευχές μου στους πολίτες του Δήμου μας για την γιορτή του Αγίου Ιωάννη Καλοκτένη. Εύχομαι υπό την σκέπη του πολιούχου μας να λαμβάνουμε πάντα μηνύματα αισιοδοξίας, μηνύματα προόδου και επιτυχιών.
Στις δύσκολες στιγμές που περνά το Έθνος μας, ας μας καθοδηγούν αυτά τα μηνύματα που έρχονται από το βάθος της ιστορίας μας και τα οποία αποδεικνύουν ότι ο Έλληνας πάντοτε τα καταφέρνει. Η πόλη της Θήβας γιορτάζει και στέλνει προς κάθε κατεύθυνση τα χρόνια πολλά και τις ευχές της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: