Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Στο τέλος του Ιουνίου η κατάθεση του νέου αναπτυξιακού νόμου


Στο τέλος του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί και θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη.
Μιλώντας σε συνάντηση επιχειρηματιών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Βήμα Ανάπτυξης» η κ. Κατσέλη τόνισε ότι κλειδί για τη διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας δεν είναι οι δημόσιες επενδύσεις, οι οποίες, όπως είπε, στην καλύτερη περίπτωση είναι ο καταλύτης για την προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων και την κοινωνική συνοχή. Κλειδί για τη διατήρηση της οικονομικής δραστηριότητας, τόνισε, είναι οι ιδιωτικές επενδύσεις.
Έτσι όπως είναι τα πράγματα, υπογράμμισε, επενδύσεις στον τόπο δεν γίνονται και γι' αυτό πρέπει να αλλάξουμε σχεδόν τα πάντα.
Όπως ανέφερε η υπουργός, αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα με το κλιμάκιο ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ ήταν η ριζική αλλαγή του επιχειρηματικού και παραγωγικού προτύπου της χώρας που έχει φτάσει -υποστήριξε- στα όριά του.
Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα πρέπει να κερδίσει το τριπλό στοίχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής, της αναχαίτισης της ύφεσης και της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Διαβάστε αναλυτικά στο www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: