Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

«Αντί στεφάνου» στον Στέλιο Πριτσούλη…


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ… ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ!
Κυριακή 18 Απρίλη του 2010 στις 5 και 5 το απόγευμα, την ώρα που η πορφυρή παπαρούνα έγερνε για να ψιθυρίσει στο αφτί του χαμομηλιού πως ένας μεγάλος έφυγε από κοντά μας, έσβησε η αρμονία της ύπαρξης ενός ανθρώπου που αγάπησε με πάθος τη ζωή.
Ο Μουσουργός Πριτσούλης Στέλιος μετά από μακροχρόνια μάχη με το θάνατο άφησε την τελευταία του πνοή στην αγκαλιά της συζύγου του Βιλελμίνης και των θυγατέρων του Σοφίας και Ουρανίας στο νοσοκομείο Τσαγκάρη στην Αθήνα.
Ο εκλιπών γεννήθηκε στη Δράμα το 1932 και σπούδασε μουσική στο Παπάφειο ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με υποτροφία στη Βασιλική Μουσική Ακαδημία του Λονδίνου.
Σαν Αρχιμουσικός εργάσθηκε στο Δήμο Δράμας – Λεμεσού Κύπρου – Κεφαλονιάς – Ορχομενού – Χαλανδρίου – Ναυπάκτου – Γαλαξιδίου κ.α.
Το ρεπερτόριό του κατά τους ειδικούς θεωρείται μοναδικό και ανεκτίμητο.
Πλειάδα μουσικών ξεπήδησαν απ’ τα χέρια του και καταύγασαν το Πανελλήνιο και όχι μόνο μουσικό στερέωμα.
Ο αείμνηστος Μουσικοσυνθέτης Μάριος Τόκας είχε δηλώσει στη ΝΕΤ σε εκπομπή αφιέρωμα: «όλα για ότι έγινα τα οφείλω σε δύο ανθρώπους, στο δάσκαλό μου Στέλιο Πριτσούλη και στον πατέρα μου».
Ο σπουδαίος κατά γενική παραδοχή μαέστρος του Δήμου Λαμίας Δημήτριος Μαντάς δηλώνει: «ο δάσκαλός μου ήταν πολύ μεγάλος, με έμαθε να αγαπάω τη μουσική, μου άνοιξε ορίζοντες».
Ο Αρχιμουσικός της Αγίας Παρασκευής Αττικής Ξενοφών Τζανίνης είπε: «υπήρξε ο σπουδαιότερος Μαέστρος, ήταν ο άνθρωπος που με έπιασε απ’ το χέρι και με οδήγησε στα μυστικά μονοπάτια της δουλειάς μου».
Η Κατερίνα Λιάπη Αρχιμουσικός του Δήμου Βάρης Αττικής ήταν συντετριμμένη και είπε: «ο δάσκαλος εκτός από Μουσική με δίδαξε ήθος, με δίδαξε αξιοπρέπεια».
Ο Στέλιος ο Μαέστρος δεν είναι πια ανάμεσά μας αλλά θα ζει πάντα κοντά μας και θα μιλά πάντα γι’ αυτόν το έργο του.

Παναγιώτης Κ. Υπερήφανος
Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Ορχομενού


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το 40ήμερο Μνημόσυνο θα γίνει στον Ιερό Ναό Βριλησσίων ¨Ανάληψη¨ στις 23 Μαΐου 2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 10 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: