Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Ο Γιάννης Τσιγαρίδας σε σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ για το Ν/Σ των ΑΠΕ


Όπως ήδη είναι γνωστό η χώρα μας κατανοώντας τις νέες ανάγκες προχωρά στην υιοθέτηση ενός νέου πρότυπου ανάπτυξης που «υπηρετεί τον άνθρωπο και τις πραγματικές του ανάγκες». Η Βοιωτία διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα να προχωρήσει στην «πράσινη» ανάπτυξη και να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ζωής και δημιουργίας.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας προωθεί σειρά ενεργειών προκειμένου ο νομός να βελτιώσει την ανταγωνιστική του θέση, να προσελκύσει επενδύσεις δημιουργώντας νέες επιχειρηματικές δυνατότητες, ίσες ευκαιρίες, με σεβασμό στο περιβάλλον και στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε επενδύσεις στο τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ωστόσο αρκετά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές λόγο της πολυνομίας αλλά και της ασάφειας του νομοθετικού πλαισίου.
Έτσι την περασμένη εβδομάδα ο αρμόδιος Aντινομάρχης Bιομηχανίας – Περιβάλλοντος & Πολεοδομίας Γιάννης Τσιγαρίδας (φωτογραφία), συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΝΑΒ πραγματοποίησε στην Αθήνα συνάντηση εργασίας με τον σύμβουλο του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Κάραλη και τον ειδικό σύμβουλο ΥΠΕΚΑ Δημήτρη Λάλα. Η συνάντηση έγινε με αφορμή την προώθηση στη Βουλή του νέου νόμου του ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ και έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα λόγω του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου. Ο προβληματισμός επικεντρώθηκε και στο θέμα των φωτοβολταϊκών για το οποίο ζητήθηκε η αποσαφήνιση σημείων στα οποία υπάρχουν ακόμα και περιθώρια παρερμηνείας. Οι δύο σύμβουλοι του ΥΠΕΚΑ επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατανοώντας την ανάγκη της σε βάθος εξέτασης των σημείων που έθιξε ο κ. Τσιγάριδας αλλά και συνολικά των προτάσεων που κατατέθηκαν από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: