Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Φόρουμ με τίτλο «Επιχειρήσεις και επενδύσεις στην Αϊτή με στόχο την αναδόμηση και την αειφόρο ανάπτυξη».


Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Αγίου Δομίνικου (Santo Domingo) σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο για τις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις διοργανώνει στις 26-27 Απριλίου 2010 φόρουμ με θέμα: «Επιχειρήσεις και επενδύσεις στην Αϊτή με στόχο την αναδόμηση και την αειφόρο ανάπτυξη». Το γεγονός θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Χίλτον του Σάντο Ντομίνγκο του Αγίου Δομήνικου. Στόχος των συνομιλιών είναι η διεύρυνση των επιχειρηματικών δυνατοτήτων των Ευρωπαϊκών, Αμερικανικών και Καναδικών εταιριών σε συνεργασία με τις Αϊτινές και Δομινικανές επιχειρήσεις.

Ως γνωστό η αναδόμηση της Αϊτής μετά τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιανουαρίου απαιτεί την παρέμβαση ενός μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων που ενδεχομένως εμπίπτουν στο πεδίο δραστηριοποίησης πιθανών ενδιαφερομένων για συμμετοχή στο φόρουμ.
Σύμφωνα με την Ε.Ε. που συγχρηματοδοτεί το γεγονός, την Κυβέρνηση της Αϊτής αλλά και τη Διεθνή Διάσκεψη Χορηγών που πραγματοποιήθηκε στις 31/3 στη Νέα Υόρκη οι επιχειρηματικοί τομείς στους οποίους δίνεται προτεραιότητα είναι οι ακόλουθοι:
Καλλιέργειες και κτηνοτροφία
Αγροτικές μεταποιήσεις
Υφάσματα
Τουρισμός
Κατασκευές – αναπτυξιακά έργα (λιμάνια, αεροδρόμια, δρόμοι, δημόσια κτίρια, ενέργεια κτλ),
Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών – ανάπτυξη λογισμικού, τηλεφωνικά κέντρα κ.α

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την κα Γιούλη Μυλωνά ή κ. Γιώργο Ασωνίτη, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (τηλ. 210 3387104-5-6) για να ζητήσουν αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και οποιαδήποτε άλλη συμπληρωματική πληροφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: