Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Αυστηρό μήνυμα από ΠΑΣΟΚ και αποστάσεις από Νταλιάνη σύμφωνα με το ΔΙΑΒΗΜΑ


Διαχώρισαν την θέση τους από τις φιλοδοξίες του Μίμη Νταλιάνη οι επικεφαλείς των Οργάνων του κόμματος στη Περιφέρεια, τη Βοιωτία και τη Λιβαδειά, Γ. Μπουρας, Γ. Σιδερης και Λ. Καρκάνας.
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ η ενέργεια του Μίμη Νταλιάνη να δηλώσει υποψηφιότητα για τον δήμο της Λιβαδειάς σε μια περίοδο που η αυτοδιοίκηση ψάχνει τον δρόμο της και η χώρα αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.
Μια υποψηφιότητα που έμεινε στον «αέρα» και όπως τονίζουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον στην ευθύνη του κ. Νταλιάνη να την ανακαλέσει και να δηλώσει απλός «στρατιώτης» για να σταματήσει η εσωστρέφεια που δημιουργεί σε μια κρίσιμη συγκυρία για το κόμμα η ενέργεια αυτή.
Άλλωστε η κίνηση του κ. Νταλιάνη είναι αντίθετη προς τις θέσεις του κόμματος όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη και έγιναν γνωστές στα μέλη και τα όργανα με σχετική εγκύκλιο.
Μεταξύ άλλων η εγκύκλιος έγραφε: «...μάλλον κάνουν κακό στους εαυτούς τους όσοι επιδιώκουν να προλάβουν τις καταστατικά προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ» και «Για τους παραπάνω λόγους τα μέλη του Κινήματος και ιδίως τα μέλη των οργάνων του έχουν απόλυτη υποχρέωση όχι μόνο να απέχουν από τέτοιες κινήσεις αλλά και να τις αποτρέπουν. Οι σχετικές διαδικασίες με τις οποίες θα αποφασιστεί η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς και υποψηφίους δημάρχους θα ανακοινωθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου και θα γίνει με συντεταγμένες και καταστατικές διαδικασίες».

Αυστηρό μήνυμα από ΠΑΣΟΚ σε Νταλιάνη
Μάλιστα ο Γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Γιάννης Μπούρας μιλώντας στο «Δ» ξεκαθάρισε ότι στο ΠΑΣΟΚ «δεν υπάρχουν υποψηφιότητες» τονίζοντας ότι «το κόμμα δεν έχει ανοίξει ακόμα τις διαδικασίες για τους υποψήφιους και ισχύει η εγκύκλιος του Γραμματέα του Κινήματος Σωκράτη Ξυνίδη».
Οι διαδικασίες για τους υποψήφιους στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ανοίξει, δεν υπάρχουν υποψήφιοι και ισχύει η σχετική εγκύκλιος του Σ. Ξυνίδη τόνισε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας Γιώργος Σιδέρης στέλνοντας παράλληλα αυστηρό μήνυμα στους ενδιαφερόμενους. «Καλό θα είναι όσοι θέλουν να βοηθήσουν το Κίνημα να σεβαστούν τις διαδικασίες και την εγκύκλιο του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Σωκράτη Ξυνίδη και να αποφύγουν τέτοιου είδους δηλώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σιδέρης.
Και ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Λιβαδειάς Λουκάς Καρκάνας δήλωσε ότι: «δεν έχουν ανοίξει οι διαδικασίες για επιλογή υποψηφίων και ούτε έχει έρθει στην Οργάνωση καμία σχετική εγκύκλιος πέραν αυτής του Σωκράτη Ξυνίδη». Πηγή www.diavima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: