Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ευχαριστήρια Επιστολή της Δημοτικής Παράταξης "ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ -ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"


Ορχομενός, 29-4-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την κατάθεση της πρότασης για την συνένωση των Δήμων (σχέδιο Καλλικράτης), από τον αρμόδιο Υπουργό, κλείνει ο πρώτος κύκλος αυτού του τόσο φιλόδοξου εγχειρήματος. Λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές συνθήκες στο νομό μας, θεωρούμε ότι είναι μία πρόταση ρεαλιστική, ισόρροπη και καλύπτει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. (ενδεχομένως να χρειαστούν μερικές οριακές βελτιώσεις κατά το διάστημα διαβούλευσης).
Οι εξελίξεις αυτές δικαιώνουν τις προσπάθειες των πολιτών του Δήμου μας, αλλά και τις δικές μας, ως συνδυασμού, που επωμισθήκαμε ουσιαστικά το βάρος των ευθυνών που μας αναλογούσαν και όχι μόνο και φέραμε σε πέρας με επιτυχία αυτόν τον αγώνα.
Κερδίσαμε μία μάχη, που όπως όλες άλλωστε (οι μάχες) είχαν πρωταγωνιστές, απλά μαχόμενους, απλούς παρατηρητές, αλλά δυστυχώς και ριψάσπιδες και εφιάλτες.
Ο πόλεμος όμως είναι μπροστά μας καθημερινός, σκληρός, ατελείωτος, δεν περισσεύει κανείς και δεν πρέπει να λείψει κανείς, από την προσπάθεια να χτίσουμε έναν "Καλλικράτειο Ορχομενό", με γνώμονα την ανάπτυξη και κατ’ επέκταση την ευημερία της κοινωνίας μας.
Είναι όμως υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην παραμονή αυτόνομου και αυτοδιοίκητου Δήμου Ορχομενού, ιδιαίτερα τους εκπροσώπους μας στο Κοινοβούλιο, οι οποίοι στήριξαν από την πρώτη στιγμή τις θέσεις μας, με αποφασιστικό τρόπο, ξεπερνώντας το ενδεχόμενο προσωπικού "πολιτικού κόστους", καθώς επίσης και την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), η οποία στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και τους θεσμικούς Βοιωτούς πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες.
Τα Μ.Μ.Ε και τους εργαζόμενους σε αυτά, για την αντικειμενική στάση που τήρησαν προς όλες τις κατευθύνσεις, την κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο και φυσικά όλους τους συμπολίτες μας ανώνυμους και επώνυμους, που με την αταλάντευτη στάση τους έστειλαν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση για να έρθει τελικά το συγκεκριμένο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δημοτική Παράταξη
ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: