Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο για τον Καλλικράτη


Παπανδρέου: «Σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να διορθώσουμε πορεία δεκαετιών»

Σε «πανστρατιά» για την οικονομία και την έξοδο από τη δημοσιονομική κρίση, κάλεσε το σύνολο των πολιτικών και των πολιτών ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα.
«Περνάμε μία δύσκολη κι επίπονη φάση. Σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να διορθώσουμε πορεία δεκαετιών. Όμως, τα προσωρινά δύσκολα μέτρα και οι μεγάλες και μόνιμες αλλαγές θα μας βρουν πολύ καλύτερους στο τέλος αυτής της πορείας», τόνισε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε:
«Η Ευρώπη πρέπει να αποτρέψει μία φωτιά που φούντωσε από τη διεθνή κρίση. Θα εγγυηθούμε ότι η βοήθεια θα πιάσει τόπο».
Σχετικά με τον Καλλικράτη, που είναι και το αντικείμενο του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός σχολίασε: «Στόχος μας ένα κεντρικό κράτος που περιορίζεται στις επιτελικές κι εποπτικές του ευθύνες».

Παρουσίαση του Καλλικράτη
Στη συνέχεια, το σχέδιο «Καλλικράτης» παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, κάνοντας λόγο για «υλοποίηση μιας από τις πιο βαθιές τομές, με τη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».
«Στόχος του Καλλικράτη είναι να αποκτήσουμε ένα καλό κράτος, ένα κράτος – νοικοκύρη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «στη συγκυρία που διανύουμε έχει αποκτήσει μια ακόμη διάσταση», καθώς είναι –όπως είπε- αναπόσπαστο κομμάτι του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Ο κ. Ραγκούσης είπε ακόμα ότι με την έγκρισή του από το υπουργικό συμβούλιο, το νομοσχέδιο εισέρχεται στην τελική φάση διαβούλευσης. «Είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε κάθε πρόταση που βελτιώνει κάθε πτυχή του νομοσχεδίου», συμπλήρωσε. Πηγή: www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4572208

Δεν υπάρχουν σχόλια: