Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Παρέμβαση του Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά για τα προβλήματα των βαμβακοκαλλιεργητών από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.


Με παρέμβασή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς ζητά άμεσες ενέργειες προκειμένου να προστατευτεί το εισόδημα των αγροτών, που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Στην επιστολή του, ο κ. Περγαντάς, αναφέρει τα εξής :
«Σας γνωρίζουμε ότι οι βαμβακοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, αφού μετά το βαρύ πλήγμα που δέχθηκαν οι καλλιέργειες βαμβακιού από το πράσινο σκουλήκι, ήρθαν και οι έντονες βροχοπτώσεις να αποτελειώσουν τις βαμβακοκαλλιέργειες. Σήμερα τα βαμβάκια είναι ποιοτικά υποβαθμισμένα, συνεχώς υφίστανται περαιτέρω ποιοτική αλλά και ποσοτική υποβάθμιση, λόγω πτωτικής τάσης του προϊόντος και εκφράζονται φόβοι ότι θα είναι αδύνατη η συλλογή του σε συνδυασμό με τη ζημία από το πράσινο σκουλήκι.
Πολλές καλλιέργειες βρίσκονταν ήδη στο στάδιο της συγκομιδής των προϊόντων και οι παραγωγοί είναι σε κατάσταση απόγνωσης και οικονομικής εξαθλίωσης λόγω απώλειας του εισοδήματός τους.»
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών, ο κ. Περγαντάς ζητά από το Υπουργείο και τον ΕΛΓΑ να σταλούν άμεσα συνεργεία για τη διαπίστωση των ζημιών, τη δίκαια καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών, καθώς επίσης και την ταχύτατη αποζημίωση των πληγέντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: