Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Νέα Συνάντηση Διαμαντοπούλου - Περγαντά για την προώθηση σημαντικών έργων στη Βοιωτία







Κλέαρχος Περγαντάς, Νομάρχης Βοιωτίας :
«Προχωρούν σημαντικά έργα οδοποιίας στο Νομό»


Εκ νέου συνάντηση εργασίας με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Διαμαντοπούλου, είχε ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, παρουσία στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού της Νομαρχίας και της Διαχειριστικής Αρχής και αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Στην «ατζέντα» της συνάντησης, συζητήθηκε η δρομολόγηση και η προώθηση σημαντικών έργων στη Βοιωτία και συγκεκριμένα συμφωνήθηκαν :

- Η άμεση δημοπράτηση του οδικού έργου «Τανάγρα – Νεοχωράκι», προϋπολογισμού 13.000.000 €.
- Η κατασκευή κόμβων στην Π.Ε.Ο Θήβα – Λιβαδειά, με άμεση προτεραιότητα στον κόμβο των Βαγίων.
- Η διασφάλιση της κατασκευής του δρόμου «Θίσβη – Κανάβαρι» προϋπολογισμού 33.000.000 €, που έχει ενταχθεί ως έργο – γέφυρα στο ΕΣΠΑ και η προώθηση της ολοκλήρωσής του.
- Η δημοπράτηση της μελέτης για την υλοποίηση του έργου «Δερβενοχώρια – Όρια Νομού», προϋπολογισμού 7.000.000 €
- Η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η αποκατάσταση του δρόμου «Αράχωβα – Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού», προϋπολογισμού 800.000 €.

«Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση» τόνισε μετά τη συνάντησή τους ο Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς «που εστιάστηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα και συμφωνήθηκαν επίσης συγκεκριμένες κατευθύνσεις σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο. Σημαντικά και μεγάλα οδικά έργα για τη Βοιωτία θα προχωρήσουν άμεσα, διαμορφώνοντας ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο στο Νομό. Αυτή άλλωστε είναι η επιδίωξή μας : να αξιοποιούμε όλες τις δυνατότητες, έτσι ώστε σύγχρονες υποδομές οδοποιίας να γίνουν σύντομα πραγματικότητα στη Βοιωτία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: