Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Όταν μιλούν τα ντοκουμέντα!


Απάντηση στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στα τέλη του Αυγούστου 2010 από τον Επικεφαλή της Μειοψηφίας στο Δήμο Ορχομενού και εκ νέου Υποψήφιο Δήμαρχο (Οι θέσεις του κ. Κώστα Ξηρογιάννη όπως κατατέθηκαν στο ΔΣ της 31ης Αυγούστου 2010), δίνει μέσω ενός επίσημου εγγράφου του Δήμου Ακραιφνίας, ύστερα από αίτησή του, ο θιγόμενος Πρόεδρος του Τ.Δ. Παύλου κ. Ηρακλής Ντουφεξής (φωτογραφία).
Θυμίζουμε πως στο εν λόγο δελτίο Τύπου – ούτε λίγο ούτε πολύ – ο κ. Κώστας Ξηρογιάννης αναφέρεται στο προσφιλές του θέμα, τις ανεμογεννήτριες του Παύλου – και παραθέτει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ παραδείγματα των γειτονικών μας περιοχών, μέσα από τα οποία προσπαθεί να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ πως η Δημοτική Αρχή αλλά και οι εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας του Παύλου δεν υπερασπίστηκαν τα συμφέροντα των πολλών, αδυνατώντας να διεκδικήσουν ανταποδοτικά οφέλη από την εταιρεία εγκατάστασης των 15 ανεμογεννητριών! Μεταξύ άλλων – όπως θα δείτε και στην ανάρτηση που σας θυμίζουμε – ο κ. Ξηρογιάννης αναφέρει πως «το κόστος κατασκευής του ποδοσφαιρικού γηπέδου του ΚΑΣΤΡΟΥ ανέλαβε κατά 70% (80.000 ευρώ) να καλύψει η εταιρεία παραγωγής γκαζόν HELLAS SOD... Στην περιοχή ΚΑΣΤΡΟΥ με εγκατάσταση 4 ανεμογεννητριών η εταιρεία υποσχέθηκε έργα ύψους 200.000 ευρώ. Όλες οι ανωτέρω συμφωνίες έγιναν παρουσία πολιτών και μελών των δημοτικών συμβουλίων»… ενώ «στην περιοχή του Δήμου Ορχομενού (Δ. Δ ΠΑΥΛΟΥ) εγκαταστάθηκαν 15 ανεμογεννήτριες και η ίδια εταιρεία έδωσε 5.500 ευρώ για φωτιστικές γιρλάντες, 7.000 ευρώ, για αγορά οργάνων παιδικής χαράς και 5.000 ευρώ στην ποδοσφαιρική ομάδα, σύνολο μόλις 17.500 ευρώ».
Μη αντέχοντας αυτή την κατάφορη αδικία σε βάρους του, ο άνθρωπος που έχει δώσει όλου του το «είναι» για το χωριό του, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Παύλου κ. Ηρακλής Ντουφεξής (Ο Ηρακλής Ντουφεξής μας «γνωρίζει» το Τ.Δ. Παύλου! Ο Ηρακλής Ντουφεξής … απαντά για τις περιβόητες ανεμογεννήτριες στο Παύλο!) όχι απλά δεν «άφησε το θέμα να περάσει», όπως θα βόλευε ίσως τον κ. Ξηρογιάννη αλλά ζήτησε και έλαβε εγγράφως από τον Δήμο Ακραιφνίας συγκεκριμένες απαντήσεις.
Το επίσημο έγγραφο (πατήστε για να δείτε το έγγραφο σε υψηλή ανάλυση) έφτασε πριν από λίγο στα χέρια μας και σας το παρουσιάσουμε προκειμένου να μάθετε την ΑΛΗΘΕΙΑ και να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας…
Όσο για τον κ. Ξηρογιάννη, θέλουμε να πιστεύουμε πως θα έχει το θάρρος της γνώμης του και θα απαντήσει και γραπτώς στην ΠΡΩΤΗ Ηλεκτρονική Ημερήσια Εφημερίδα για τον ΟΡΧΟΜΕΝΟ και τη ΒΟΙΩΤΙΑ ο,τι εξήγησε προφορικά κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ Ακραιφνίας θέλοντας, προφανώς, να δικαιολογήσει τις ανακρίβειες του στο δελτίο Τύπου της 1ης Σεπτεμβρίου 2010.
ΥΓ. Το Orchomenos Press θα συνεχίσει την έρευνα για τα ανταποδοτικά από τις ΑΠΕ που δόθηκαν κατά την περίοδο της κατασκευής των ανεμογεννητριών και στους άλλους Δήμους της Βοιωτίας, στους οποίους αναφέρεται ο κ. Ξηρογιάννης. Ελπίζουμε να μην έχει πέσει και εκεί έξω στην πληροφόρησή του και εκθέσει κι` άλλους Δημάρχους της περιοχής με τα λεγόμενα και τα γραφόμενά του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: