Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση Σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Λιβαδειάς για την απεργία της 16ης Μάρτη

 


ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ  – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

 Οι συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις της Τετάρτης 8 Μάρτη, τα συλλαλητήρια και οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα,  έχουν κάνει ξεκάθαρο σε κράτος, κυβερνήσεις και επιχειρηματικούς ομίλους ότι το ποτάμι της οργής για το έγκλημα στα Τέμπη δεν πρόκειται να κοπάσει.

Είναι όλοι τους ένοχοι!

Γίναμε η φωνή των δεκάδων συνανθρώπων μας, των νέων παιδιών που πλήρωσαν με τη ζωή τους την εγκληματική πολιτική της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης των μεταφορών απ’ όλες μέχρι σήμερα τις κυβερνήσεις.

Η ζωή, η ασφάλεια, οι ανάγκες μας δεν είναι κόστος, δεν ανεχόμαστε να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να ζούμε με το άγχος και την αγωνία αν θα γυρίσουμε όρθιοι και υγιείς  στα σπίτια μας, επειδή στις γαλέρες που εργαζόμαστε η εντατικοποίηση σπάει κόκκαλα, τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι ανύπαρκτα και τα εργατικά ατυχήματα η καθημερινότητα μας.

Σίγουρα δεν φταίει η κακιά η ώρα. Ένοχοι είναι  αυτοί  που βάζουν στη ζυγαριά την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολεία, την ασφάλεια όλων μας στις μετακινήσεις, σε υποδομές,  τις ανάγκες  μας σε παιδεία, υγεία, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, την ίδια μας τη ζωή γιατί τα θεωρούν κόστος.

 

Ως εδώ όμως! Τα κέρδη τους – οι ζωές μας!

Η οργή μας να συνεχίσει να γίνεται αγώνας που συνεχώς θα δυναμώνει!

Αγώνας που είναι ανάγκη να αγκαλιαστεί από περισσότερους εργαζόμενους!

 

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

          Σύγχρονα, συχνά και ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

          Μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στο χώρους δουλειάς.

          Ενίσχυση του δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.

          Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

          Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

          Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με αύξηση μισθού, 7ωρο-35ωρο- 5ήμερο, καθορισμένο ωράριο. Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

 

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, στις 16/03, στις 12:00!

Δεν υπάρχουν σχόλια: