Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας «Therapy Express» στο Νέο Ψυχικό

 



Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023, από την Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας, κα Ζωή Ράπτη το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας «Therapy Express», μια πρότυπη μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης πολλαπλών δράσεων και επανένταξης ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας στο Νέο Ψυχικό, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΕΛΛΑΔΑ 2.0»).  Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανασιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, Γενικός Διευθυντής του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχεπισκοπής Αθήνών και εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου π. Βασίλειος Χαβάτζας.





Το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας «Therapy Express» λειτουργεί υπό την επιστημονική διεύθυνση του κ. Νίκου Νικολακάκη και συνεργαζόμενο φορέα την «Κλίμακα», φορέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνικού Κεφαλαίου για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.

 Στα εγκαίνια του Κέντρου παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την λειτουργία του η Βουλευτής Α` Αθηνών ΝΔ κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βοιωτίας κα Γιώτα Πούλου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ιωάννης Κεχρής, ο Δήμαρχος Νέου Ψυχικού – Παλαιού Ψυχικού  - Φιλοθέης κ. Δημήτριος Γαλάνης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θανάσης Στάβερης, η Πρόεδρος του ΔΣ Δήμου Θηβαίων κα Εύα Τζουβελέκη.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους επίσης ο Γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ κ. Στέλιος Κονταδάκης, ο Πρόεδρος της «Κλίμακας» κ. Κ. Κατσαδώρος, καθηγητές Πανεπιστημίων και επιστημονικοί συνεργάτες του κέντρου, οι Υποδιοικήτριες της 1ης ΥΠΕ κκ. Μαρία Οικονόμου και Γιαννούλα Νταβόνη, φίλοι και συνεργάτες του Κέντρου «Therapy Express».

 «Η νέα Δομή Ψυχικής Υγείας είναι πανέτοιμη να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας. Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Υγείας κα Ζωή Ράπτη για την άριστη συνεργασία σας και για το σύνολο του έργου που έχει προσφέρει στο χώρο της ψυχικής υγείας», δήλωσε ο Πρόεδρος του «Therapy Express» κ. Νίκος Νικολακάκης.

 










 

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας «Therapy Express» είναι:

·       Ψυχιατρική παρακολούθηση και Ψυχοθεραπεία

·       Ενημέρωση και Υποστήριξη της οικογένειας

·       Ειδικά Ψυχοθεραπευτικά Προγράμματα

·       Προγράμματα Κοινωνικών Δεξιοτήτων, Προσωπικής Ανάπτυξης και Νοητικής Ενδυνάμωσης

·       Προγράμματα Καλλιτεχνικής Έκφρασης

·       Συμβουλευτική σε Κοινωνικοπρονοιακά και εργασιακά θέματα

·       Ψυχαγωγικές δραστηριότητες

·       Εξάσκηση σε τομείς πρακτικής ζωής

 

Η πολυκλαδική ομάδα του Κέντρου Ημέρας «Trerapy Express»  στελεχώνεται από:

·       Ψυχίατρο

·       Ψυχολόγου

·       Κοινωνική Λειτουργό

·       Εργοθεραπευτή

·       Νοσηλεύτρια

·       Γραμματεία

·       Διοικητικό Διευθυντή

·       Επισκέπτρια Υγείας

 

Επίσης έχει αναπτύξει συνεργασία / διασύνδεση με φορείς και υπηρεσίες ψυχικής υγείας, κοινοτικές και κοινωνικές δομές. 

 Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Ημέρας «Trerapy Express» χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Υγείας και την Ευρωπαϊκή Ένωση και παρέχονται δωρεάν.

 

INFO:

Κέντρο Ημέρας «Trerapy Express», Οδός Αγίου Γεωργίου 63 και 25ης Μαρτίου, Ν. Ψυχικό

Λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί έως τις 4.00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: