Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Στο 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς τα στελέχη της “Μοτοθέσις” - Η 2ωρη εκπαίδευση προσφέρεται δωρεάν από το Ινστιτούτο και την Π.Ε. Βοιωτίας - Σειρά έχουν τα Λύκεια Θηβών και Σχηματαρίου.


Το 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς επισκέφτηκαν την Τετάρτη 22/03/2023 οι κ. Τσαλούχας Αλέκος Πρόεδρος ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ, Κραβαρίτης Γιώργος Εκπαιδευτής – DIPLOMA HOLDER,  Βαφίνης Ιωάννης Εκπαιδευτής – ROSPA DIPLOMA HOLDER του Ελληνικού Ινστιτούτου Μοτοσυκλέτας “Μοτοθέσις” και μίλησαν στους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης ώστε να αναδείξουν την εκπαίδευση ως αντίβαρο στην αντίληψη και την πρακτική που θέλει, η πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων να εστιάζεται, κυρίως στις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα και την στοχοποίηση των μοτοσυκλετιστών ως τους κατ΄ εξοχήν παραβατικούς χρήστες του δρόμου.



Η δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας απευθύνεται στους νέους ηλικίας 14-17 ετών, που θα μπορούν να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης. Η δράση έχει σκοπό να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές, βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που τη χρησιμοποιούμε. Θέλουμε να φέρουμε σε επαφή τους νέους με τις έννοιες της ασφάλειας και της ελευθερίας μέσω του μοτοσυκλετισμού.

Παρουσιάζεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και ύστερα από πρόσκληση του σχολείου (Νυκτερινού Γυμνασίου, Γεν. Λυκείου, ΕΠΑΛ, κλπ.) προς το Ινστιτούτο. 

Η διάρκεια είναι 2 ωρών και προσφέρεται δωρεάν από το Ινστιτούτο. Η παρουσίαση γίνεται από Μέλη του Ινστιτούτου (Κάτοχοι Πιστοποίησης ROSPA- RoADAR ADVANCED RIDER).

Η δράση μπορεί να περιλαμβάνει εκτός της παρουσίασης, που γίνεται (σχεδόν) πάντα σε σχολικούς χώρους, πιο εκτεταμένη μορφή συνεργασίας, αλλά αυτό αποτελεί αντικείμενο συνεννόησης με τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων που επιθυμούν να εντάξουν τη δράση αυτή στις δράσεις αγωγής της υγείας.




Μετά την παρουσίαση του Μοτοσυκλετώντας στο 2ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς στο ΕΠΑ.Λ. Λιβαδείας και κατόπιν στο 1ο Γενικό Λύκειο Λιβαδειάς, ενημερώθηκαν συνολικά πάνω απο 400 μαθητές της Γ' τάξης.

Σειρά τώρα έχουν τα Λύκεια Θηβών και Σχηματαρίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: