Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Π.Ε. Βοιωτίας - Τον υποδέχθηκαν οι κκ. Παπαθωμά και Ταγκαλέγκας - Παρουσίασε τα δεδομένα που θέτει η νέα ΚΑΠ




Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ήταν ο επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου στη Βοιωτία στο πλαίσιο την επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Λαμία όπου και αναμένεται η ανακοίνωση του περιφερειακού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Στερεά την επόμενη περίοδο.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και κομματικά στελέχη της ΝΔ, υπογράμμισε την ανάγκη ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών που θα στοχεύουν στη διατροφική αυτονομία της χώρας λόγω της επισιτιστικής και της κλιματικής κρίσης, στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη θωράκιση του πρωτογενούς τομέα μέσω των έργων υποδομής για την εξοικονόμηση του νερού, την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης των αγροτών για τη χρήση νέων τεχνολογιών στην καλλιέργεια  και την ενίσχυση της συνεταιριστικής δραστηριότητας. Καθησυχαστικός προς τους αγρότες παρουσιάστηκε για τα δεδομένα που θέτει η νέα ΚΑΠ καθώς το συνολικό ποσό για την Ελλάδα παραμένει ίδιο με την προηγούμενη περίοδο και τα οικολογικά σχήματα που αφορούν στο 25% των ενισχύσεων μπορούν αφομοιωθούν.

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας η οποία και συντόνισε την σύσκεψη αναφέρθηκε σε έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στο κωπαιδικό πεδίο, από την ημέρα ανάληψης της αρμοδιότητας διαχείρισης του κάμπου από την περιφέρεια με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 30 εκατ ευρώ αλλά και στην απενοχοποίηση των αγροτικών προϊόντων των περιοχών Θήβας και Οινοφύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: