Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων καλωσορίζει και επίσημα την εδραίωση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τόπο του - Γ. Ντασιώτης: Είναι δίκαιο, γίνεται πράξη!




Η γνώση είναι απαραίτητη παντού. Η επιστημονική γνώση είναι εργαλείο επιβίωσης και ευημερίας. Η εγγύηση που παρέχει ένα εμβληματικό Πανεπιστημίο, για αυτή τη γνώση δημιουργεί συνθήκες ελπίδας και ασφάλειας.
Στον κάμπο της Κωπαΐδας το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο δραστηριοποιείται, με πειραματικές καλιέργειες, εδώ και πολλά χρόνια. Οι ντόπιοι το γνωρίζουμε και μάλιστα αισθανόμαστε και μια ιδιαίτερη οικειότητα με το συγκεκριμένο Εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Είναι αυτονόητο πως οι ευνοϊκές συνθήκες εκπαίδευσης των νέων γεωπόνων στην πεδιάδα μας, θα συμβάδιζαν με την επιθυμία μας για περισσότερες δραστηριότητες - και γιατί όχι- και μεταφορά τμήματος ή άλλων δραστηριοτήτων του Γεωπονικού στην Αλίαρτο.
Αυτό το όραμα, άρχισε να λαμβάνει, υπόσταση το 2017, όταν ο τότε Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε αυτή την ιδέα, που ένθερμα την υποστήριξα, ως Δήμαρχος και ακόμη πιο δυνατά εργάστηκε σε αυτή η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά . Ιδέα που το 2018 μεταφράστηκε σε Προγραμματική Σύμβαση με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα σε εγγραφή πίστωσης 3.000.000 ευρώ, για την ανακαίνιση του εμβληματικού κτηρίου του παλαιού εκκοκιστηρίου του Οργανισμού Κωπαΐδας, στο οποίο θα στεγαστούν οι δραστηριότητες του Γεωπονικού.
Σήμερα μετά από τις χρονοβόρες διαδικασίες εκπόνισης, αδειοδότησης και δημοπράτησης των δύσκολων μελετών και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, ο νυν Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, υπέγραψε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου- Θεσπιέων, τη σύμβαση κατασκευής του έργου που ξεκινάει άμεσα.
Μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κος Κίντζιος, οι Αντιπεριφερειάρχες Φανή Παπαθωμά, Κώστας Μπακομήτρος, Γιάννης Περγαντάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Σπύρος Νικολάου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Κοινοτήτων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και πολλοί Δημότες.
Αν κάτι από τη σημερινή μέρα δικαιώνει τις προσπάθειες όλων μας, είναι η δήλωση του Πρύτανη κου Κίντζιου πως, ""..... με αυτό το έργο που χαιρετίζουμε και ξεκινά, πάμε άλματα μπροστά. Oχι μόνο θα στεγάσουν το τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και το Σύστημα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας, logistics αλλα Θα αποτελέσει έναν “φάρο” στην τριτοβάθμια εκπαίδευση οχι μόνο για την Περιφέρεια αλλά εγώ πιστεύω για όλη την Ελλάδα και προσωπικά δεσμεύομαι οτι θα πορευθούμε σε αυτόν τον δρόμο.”.
Και αν έπρεπε με μια φράση μόνο να εκφράσω τα συναισθηματά μου για το γεγονός αυτό, θα μίλαγε μέσα μου όχι ο Δήμαρχος, αλλά ο Εκπαιδευτικός και θα έλεγε "" και μόνο τη σκόνη του να αφήσει ένα Πανεπιστήμιο στον τόπο θα είναι σπουδαίο. Πόσο μάλλον τη γνώση του"" !!!!

Γιώργος Ντασιώτης
Δήμαρχος Αλιάρτου - Θεσπιέων

Δεν υπάρχουν σχόλια: