Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων του υπο-Μέτρου 2.1 του ΠΑΑ 2014-2020 για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


 Ανακοινώθηκαν την Δευτέρα 27/3/2023, με την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Δημήτρη Οδ. Παπαγιαννίδη, τα προσωρινά αποτελέσματα διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης του υπο-Μέτρου 2.1 για τις γεωργικές συμβουλές του ΠΑΑ 2014-2020, που αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Έχουν ήδη ανακοινωθεί τα αποτελέσματα για άλλες έξι Περιφέρειες της χώρας και συνεχίζεται ο έλεγχος για τη σταδιακή ανακοίνωση και των υπόλοιπων.

 

Μετά το χρονικό διάστημα, στο οποίο δίνεται η δυνατότητα υποβολής προσφυγών και την εξέταση αυτών, θα οριστικοποιηθούν οι πίνακες δικαιούχων και θα ξεκινήσει η υλοποίηση του υπο-Μέτρου. Με το υπο-Μέτρο 2.1 δίνεται η δυνατότητα στους γεωργούς να έχουν συμβουλευτική υποστήριξη κατά τη διαχείριση της εκμετάλλευσής τους, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες θα παρέχονται από πιστοποιημένους φορείς που διαθέτουν εξειδικευμένους Γεωργικούς Συμβούλους. Οι φορείς και οι Γεωργικοί Σύμβουλοί τους έχουν πιστοποιηθεί από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Το υπο-Μέτρο 2.1 συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 100%.

 

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, εκτός από τη δημοσιοποίηση στη Διαύγεια (https://diavgeia.gov.gr/), αναρτώνται στις ιστοσελίδες του ΥΠ.Α.Α.Τ. www.agrotikianaptixi.gr και www.minagric.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: