Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συλλόγων Εστίασης στη Θεσσαλονίκη - Την Λιβαδειά εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Νέας Εστίας κ. Γιάννης Μουρτζούνης

 


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Συλλόγων Εστίασης στη Θεσσαλονίκη στις 27 και 28 Μαρτίου, που διοργάνωσαν η Estiasigreece και η Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης. Η παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης καθώς και επαγγελματιών του κλάδου από κάθε γωνιά της χώρας, αποτελούν μια ηλιαχτίδα εξορθολογισμού της εστίασης. Για 3η συνεχόμενη χρόνια η εστίαση από όλη την Ελλάδα, οριοθέτησε την συζήτηση αποκλειστικά και γύρω από τις παθογένειες του κλάδου.    
Η
Estiasigreece ευχαριστεί όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους καθώς και τα στελέχη της αγοράς, που συντέλεσαν, ώστε να δοθεί το πραγματικό στίγμα του κλάδου σήμερα. Θα ήθελε να δεσμευτεί στο σύνολο του κλάδου, αλλά και στα 25 πρωτοβάθμια σωματεία που έδωσαν το παρόν στο συνέδριο, πως θα παραμείνει πιστή στις ίδιες αρχές που διακατέχεται εδώ και τρία χρόνια, ώστε να επιτευχθεί ο βιώσιμος μετασχηματισμός του κλάδου. 

Στο βήμα του συνεδρίου εστίασης βρέθηκαν ως ομιλητές την 1η μέρα ο Νίκος Μαλαπέτσας, Πρόεδρος Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και  μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, ο οικονομολόγος Ηλίας Καλφακάκος, ο Ιδρυτής του Σχολείου Τουρισμού της Καλαμάτας Ανδρέας Ζαγάκος, ο δικηγόρος Δημήτρης Κορωνάκης, ο θεματικός συντονιστής εστίασης της Νέα Δημοκρατίας Ιωσήφ Νώτης, ο Λευτέρης Γεωργιάδης, Προέδρος της Επιτροπής Αγοράς Ανάπτυξης και Συνεργασίας με Δήμους και Περιφέρειες και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, η Κατερίνα Νοτοπούλου, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και Τομεάρχης Τουρισμού και ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης. Διαδικτυακά συμμετείχαν ο Υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Με το βλέμμα στην αξία της εστίασης, το συνέδριο χαιρέτισαν οι Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης και Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Μαρία Αντωνίου, Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Θεόδωρος Μητράκας, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Κούπκας, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Ευθυμίου, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία, Δημήτρης Κούβελας, Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία και Δημήτρης Μάρδας, καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και πρώην υφυπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τη 2η μέρα του συνεδρίου μέσω διαδικτύου τοποθετήθηκαν ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, ο Γεν.Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Αθανάσιος Πετραλιάς και η Γεν.Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων, Άννα Στρατινάκη, ο Βουλευτής Ηλείας – Επικεφαλής της Κοιν.Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, ο Εμπορικός Διευθυντής Δημόσιας Εκτέλεσης από την Αυτοδιαχείρηση Γιάννης Γκιόκας, ο Πρόεδρος του Specialty Coffee Association (SCA) Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και ο Πρόεδρος Οικονομολόγων Έβρου Θάνος Πανταζής.

Τα σωματεία και οι σύλλογοι που συμμετείχαν δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά μέσω live streaming ήταν συνολικά 25. Ειδικότερα, ήταν σύλλογοι και σωματεία από την Καστοριά, την Μυτιλήνη, την Σπάρτη, την Πάργα, την Τρίπολη, την Χαλκίδα, την Λιβαδειά, την Ιεράπετρα, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, τα Παράλια Λάρισας, την Άρτα, την Κατερίνη, τον Πύργο, την Καλαμάτα, την Χίο, το Ρέθυμνο, το Αγρίνιο, το Ναύπλιο, την Αχαΐα, την Βέροια, την Έδεσσα, τη Θεσσαλονίκη, την Αμαλιάδα, τη Σητεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: