Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην Μητρόπολη Φθιώτιδος


Στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος κατέφθασε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Ιάκωβο Ανδριόπουλο και τον Μέγα Αρχιδιάκονό του π. Ιωάννη Μπούτση,  επισκεπτόμενος για μία ακόμη φορά την Λαμία, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και του Γενικού Διευθυντή του Τηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος» κ. Γεωργίου Σιμόπουλου προκειμένου να ωμιλήσει στο 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum», οι εργασίες του οποίου διεξάγονται στον χώρο της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων λειτουργίας του Περιφερειακού Ραδιοτηλεοπτικού Σταθμού «Star Κεντρικής Ελλάδος». 

          Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος και Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, ιερείς της Μητροπόλεως, συνεργάτες και επιτελικά στελέχη της κεντρικής διοίκησης της Μητροπόλεως, παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού της «Αποστολής» «Άγιος Εφραίμ» και μαθητές και μαθήτριες του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Γερμανός ο Μελωδός», όπου εκείνη την ώρα βρίσκονταν στις εκπαιδευτικές δομές της Μητροπόλεως.

          Σε δήλωση του ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος προς τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) Πρωτ. π. Δημήτριο Ατματζίδη χαρακτηριστικά σημείωσε:

          «Είχα την χαρά και την ευλογία να υπηρετήσω ως κληρικός σε όλους τους βαθμούς της Αρχιερωσύνης, στην γειτονική επαρχία, στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας. Ως εκ τούτου, η γειτνίαση πρώτα απ΄ όλα, αλλά και η ομορφιά της επαρχίας αυτής, με κάνει να είμαι πολλές φορές στη Λαμία και να γνωρίσω τους όμορφους ανθρώπους, όπως τον μακαριστό Μητροπολίτη Φθιώτιδος κυρό Νικόλαο, καθώς και το Μοναστήρι του Οσίου μας, του Οσίου Βησσαρίωνος, το μεγάλο και θαυμαστό, όπου ο Άγιος μας έζησε και εδίδαξε με το παράδειγμά του στη Μονή Αγάθωνος. Είχα δε την ευκαιρία να έχω πνευματικό μου τον παπα-ανυπόμονο, τον π. Γερμανό.

Για μένα η Περιφέρεια της Λαμίας ήταν είναι και θα είναι χώρος ιερός. Τώρα ακόμα βέβαια περισσότερο, γιατί ένα πνευματικό μου παιδί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης σας κ. Συμεών, αξιώθηκα να τον δω ως Ποιμενάρχη αυτής της περιοχής. Όλα αυτά είναι στοιχεία που και με συγκινούν και με προτρέπουν, όποτε ευκαιρώ να επισκέπτομαι την Λαμία. 

Μεταφέρω τα συναισθήματα αυτά της χαράς και της συγκίνησης σε όλους σας και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλους σας, να έχετε την ευλογία του Θεού και του Οσίου Βησσαρίωνος και να εορτάσουμε όλοι μαζί ένα ειρηνικό και ευλογημένο Πάσχα».

Πριν την αναχώρηση του Μακαριωτάτου οι καθηγητές του Ωδείου έψαλλαν τον πολυχρονισμό του Μακαριωτάτου, με την ευκαιρία και της αυριανής γενεθλίου επετείου του, ενώ, πριν την άφιξή του στο Starforum ευλόγησε και το υπό ανέγερση Μουσείο Εκκλησιαστικού Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: