Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

«Έφυγε» ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας Τάσος Χρονάς - Η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31 Μάρτη 2023 στο κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


 Ένας γνήσιος λαϊκός αγωνιστής, ένας άνθρωπος που στάθηκε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο και συνταξιούχο, διεκδικώντας από την εξουσία, δίκαιη μεταχείριση, ο Τάσος Χρονάς «έφυγε» σήμερα (29/3) από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, μετά από πολυήμερη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας.

Το Νοσοκομείο Λαμίας το οποίο υπηρέτησε και ο ίδιος για τρεις δεκαετίες ως ιατρός - ακτινοδιαγνώστης. Η πολιτική του δράση με το ΚΚΕ, έντονη όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας ηγηθεί πολλών ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης (ή παλαιότερα της Αγωνιστικής Συνεργασίας) τόσο στον πρώτο όσο και στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης και έχοντας εκλεγεί συνεχόμενες φορές ως Νομαρχιακός, Δημοτικός ή Περιφερειακός Σύμβουλος. Όχι άδικα, κάποιοι τον προσφωνούσαν ως «Νέστορα της Αυτοδιοίκησης» και η παρουσία του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική για τους νεότερους.

Ποιος ήταν ο Τάσος Χρονάς

Ο Τάσος Χρονάς γεννήθηκε το 1952 στον Κορυδαλλό στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών με ειδίκευση στην ακτινοδιαγνωστική. Το αγροτικό του το πραγματοποίησε στο Αραχναίο Αργολίδας . Στην συνέχεια εργάστηκε στο ΚΑΤ και το 1988 διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου παρέμεινε μέχρι την συνταξιοδότηση του το 2017.

Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1975, είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Ως αγροτικός γιατρός συνέβαλε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αγροτικών Ιατρείων, αργότερα διετέλεσε πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ, μέλος της τριμελούς επιτροπής ΕΙΝΑΠ. Για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας και εκλεγμένος στο Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Διετέλεσε γραμματέας της Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Όπως αναφέρουν οι σύντροφοί του «την περίοδο της κρίσης τότε που κινδύνευε η υπόσταση του Κόμματος ο σύντροφος Τάσος στάθηκε αταλάντευτα με την γραμμή του Κόμματος υπηρετώντας την  με αυταπάρνηση, συμβάλλοντας ώστε να  κρατηθεί ζωντανή η Κ.Ο. Φθιώτιδας και στη συνέχεια  να ανασυγκροτηθεί».

Ο λαός της Φθιώτιδας, με την ψήφο του, εμπιστεύτηκε τον Τάσο Χρονά για πολλά χρόνια να τον εκπροσωπεί στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης. Το 2002 έως το 2010 ως Νομαρχιακό Σύμβουλο Φθιώτιδας, απ’ το 2011-2014 και από το 2019 μέχρι σήμερα ως Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας αλλά και ως Δημοτικό Σύμβουλο Λαμίας (2015-2019) με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Σε πολλές εκλογικές μάχες  υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα.

«Απ’ όποια θέση κι αν τον εμπιστεύθηκε το Κόμμα ο σύντροφος Τάσος υπερασπίστηκε τα δίκια των εργαζόμενων, του λαού,  υπηρέτησε με σταθερότητα την πολιτική του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε τις θέσεις του με σθένος και συνέβαλε όλα αυτά τα χρόνια την προώθηση τους.

Αποτέλεσε παράδειγμα Κομμουνιστή Γιατρού που κατέκτησε δίκαια την εκτίμηση και το σεβασμό όχι μόνο των συνάδελφων του και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας που εργαζόταν για χρόνια, αλλά και του λαού της Φθιώτιδας.

Η Κ.Ε του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στην σύζυγό του σ. Χαρούλα στα παιδιά του Σταυρούλα και Κριστιάνο και στον εγγονό του Βιτόριο».

* Η πολιτική κηδεία του Τάσου Χρονά θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία, την Παρασκευή 31 Μάρτη 2023 και ώρα 15:00’ στο κτήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Πλ. Ελευθερίας.

Πηγή https://www.lamiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: