Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) ο Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Πλοίαρχος Michael Biery

 



Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στην Τανάγρα πραγματοποίησε επίσκεψη ο Ακόλουθος Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Πλοίαρχος Michael Biery, συνοδευόμενος από τον Στρατιωτικό Ακόλουθο (ΣΑ), Συνταγματάρχη Nathan Mann. Την επίσημη αντιπροσωπεία υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της ΕΑΒ, Αντιπτέραρχος (Μ) ε.α. κ Ιωάννης Κούτρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Δημήτριος Παπακώστας, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Εταιρείας.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενώ επιβεβαιώθηκε η κοινή προσέγγιση επί θεμάτων αμυντικής βιομηχανίας και η πρόθεση περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας με την ΕΑΒ στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

 Ο κ. Biery κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίες χαρακτηρίζονται, όπως υπογράμμισε, από αμοιβαία στήριξη, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ, κ. Δημήτριος Παπακώστας, ενημέρωσε τον Ακόλουθο Άμυνας για τη θέση που κατέχει η ΕΑΒ στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας και την αξιοσημείωτη εξαγωγική της δραστηριότητα, ενώ παρουσίασε το ευρύ φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, την τεχνογνωσία και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της και τα εν εξελίξει προγράμματα.

 Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των επίσημων προσκεκλημένων στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: